2020-03-13 22:08:13
Φωτογραφία για Citroen Ami: Βιώσιμη μετακίνηση για όλους
Η αυτοκίνηση αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, το ίδιο και οι αστικές μετακινήσεις, με την πρόταση της Citroen να δείχνει το δρόμο.

Για 100 χρόνια η Citroen έχει κατ’ επανάληψη επιδείξει την τόλμη και την δημιουργικότητά της, προς όφελος του «εκ-δημοκρατισμού» της κινητικότητας. Το να προσφέρει τη δυνατότητα να έχουν όλοι ένα μεταφορικό μέσο, ήταν ανέκαθεν προτεραιότητα για τη Γαλλική μάρκα. Στο «ξημέρωμα» του 101ου έτους της ύπαρξής της, η Citroen έκανε μια επικών διαστάσεων αποκάλυψη, παρουσιάζοντας το 100% ηλεκτροκίνητο Ami.

To Ami είναι η επαναστατική απάντηση της καινοτόμου Γαλλικής εταιρείας, που έχει αντλήσει έμπνευση από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της. Η Citroen προσαρμόζεται στις νέες τάσεις και καταναλωτικές συνήθειες, στις προκλήσεις για την κάλυψη των αναγκών σε ότι αφορά τις αστικές μετακινήσεις, αλλά και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και για άλλη μια φορά τολμά
. Το Ami είναι μια «σφραγίδα» αντικομφορμισμού: 2 θέσεις, 100% ηλεκτρικό, άνετο και ασφαλές, μικρό, ευέλικτο και απόλυτα προσαρμόσιμο στις εκάστοτε ανάγκες. Είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας που παίρνει τις αποστάσεις του από τους κοινότυπους κώδικες. Επίσης, το Ami είναι προσιτό σε όλους: δεν χρειάζεται δίπλωμα για να οδηγηθεί, με πολλές και ευέλικτες προσφορές για την απόκτησή του, είτε με τη μορφή μακροχρόνιας ενοικίασης (από €19,99/μήνα στη Γαλλία), είτε με κάποιο πρόγραμμα διαμοιρασμού (car sharing).

Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο, διθέσιο, με μήκος 2,41 μέτρων και πλάτος 1,52 μέτρων ενώ έχει βάρος μόλις 485 κιλά, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας 5.5 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε τρείς ώρες. Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι ασύμμετρες πόρτες που ανοίγουν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, τον κύκλο στροφής 7,2 μέτρων και την ηλεκτροκίνηση, το Ami θεωρείται πρακτική λύση για μικρές διαδρομές σε πόλεις και μια πραγματική εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν scooter, ποδήλατο ή μοτοποδήλατο ακόμη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ