2020-03-14 00:25:28
Φωτογραφία για Οι 10 πιο ακριβοί πίνακες ζωγραφικής που έχουν πουληθεί ποτέ

Ένας πίνακας του Mark Rothko του 1957, με τίτλο «Όχι. 22 (κόκκινα) » πωλήθηκε έναντι σχεδόν 70 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Φεβρουαρίου. Παρότι πρόκειται για ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για ένα έργο τέχνης, η αγορά αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε καν στα 30 πιο ακριβά έργα ζωγραφικής που έχουν πουληθεί ποτέ στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, ο πιο ακριβός πίνακας που έχει πωληθεί ποτέ ήταν ο «Salvator Mundi» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το εκπληκτικό ποσό των 450,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Ο πίνακας χρονολογείται γύρω στα τέλη του 15ου αιώνα και αποτελεί το πορτρέτο του Ιησού Χριστού που δημιούργησε ο Ντα Βίντσι. Αρχικά, ο πίνακας είχε θεωρηθεί αντίγραφο του αυθεντικού, μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι αυτός ήταν πράγματι ο αυθεντικός το 2011.

Άλλοι διάσημοι πίνακες, όπως το «Les Femmes d’Alger» του Πάμπλο Πικάσο και το «Nu Couché» του Αμαντέο Μοντιλιάνι, πωλήθηκαν για πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας σε δημοπρασίες το 2015.

Ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής που έχει πωληθεί πρόσφατα ήταν ο «Meules» του Κλοντ Μονέτ, με τιμή πώλησης τα 110,7 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2019.

Το ιστορικό πλαίσιο, η πρωτοτυπία και η φήμη του καλλιτέχνη είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ένα έργο τέχνης αποτιμάται σε πολλά εκατομμύρια. Οι περισσότεροι αγοραστές τα αντιμετωπίζουν ως επενδύσεις, ελπίζοντας ότι η αξία τους θα αυξηθεί με την πάροδο των χρόνων.



No votes yet.

Please wait

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ