2020-03-16 00:05:32
Φωτογραφία για ΧΡ.ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ: «Το Νόμιμο - Το Ηθικό – και τα...Γραμμάτια»
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στο φίλο, Αντιδήμαρχο ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΝΤΑ

Φίλε, Αντώνη Τούντα,

Βλέποντάς σε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020 να καμαρώνεις κι εσύ για τη νέα «επιτυχία» του Δημάρχου, καθήμενος δίπλα στον κ.

Αθανάσιο Τούντα, (πρώην Δήμαρχο Σπάτων) που έκανε την εμφάνισή του ως Γεν. Γραμματέας του Δήμου μας (με διορισμό Δημάρχου- σύμφωνα με την ισχύουσα καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία), λυπήθηκα πραγματικά γι΄ αυτήν τη θλιβερή εικόνα που έβλεπα…..

Χωρίς να θέλω να αναλύσω τώρα το θεσμικά «ηθικό» αυτής της ενέργειας απ΄ την πλευρά του κ. Δημάρχου, με απογοήτευσε περισσότερο η απάντησή σου στο ερώτημα που σου έκανα στο διάλλειμα: «Αντώνη τι έχεις να πεις γι΄ αυτήν την απόφαση του Δημάρχου;» που μου είπες: «Δεν αφορά εμένα! Δεν με νοιάζει!».

Αντώνη, εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει….για δικούς σου λόγους, αλλά υπάρχουν κάποιοι (κι ανάμεσα σ’ αυτούς περιλαμβάνομαι κι εγώ), που μας νοιάζει, που δεν έχουμε «αδύνατη μνήμη», γι΄ αυτό και δεν ξεχνάμε εύκολα!


Δεν ξεχνάμε τις προβολές, τις απαράδεκτες συμπεριφορές προς το πρόσωπό σου και κυρίως δεν ξεχνάμε τις «παράνομες» μεταδημοτεύσεις του 2006……Προκειμένου να υποδείξεις στη Δικαιοσύνη όπου κατέφυγες για να βρεις το δίκιο σου, τις «ύποπτες» περιπτώσεις μεταδημοτεύσεων, κάποιοι ξενύχτησαν μαζί σου και σε στήριξαν, κάποιοι πλήρωσαν το «λογαριασμό» …..

Επειδή μάλλον εσύ τα «ξέχασες» όλα αυτά και επειδή προφανώς υπερίσχυσε η υποχρέωση εξόφλησης προεκλογικών «υποσχέσεων», αξίζει να σου θυμίσω ενδεικτικά ότι:

1. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, για να αντιμετωπίσουν τον εκλογικό σου συνδυασμό είχαν ενωθεί 3 (τρις) Συνδυασμοί (του κ. Χρήστου Μάρκου, του κ. Αθανασίου Μαργέτη και του κ. Λουκά Λύγκου) βάζοντας επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Τούντα.

Θυμήσου ότι τότε το κύριο σύνθημά τους ήταν «ΟΧΙ στο «λαστιχά», ΝΑΙ στους μορφωμένους»! Εσύ, φίλε Αντώνη, ξέχασες πόσο απαράδεκτα υποτίμησαν την επαγγελματική σου ιδιότητα για να προβάλουν στον αντίποδα το «μορφωμένο» επικεφαλής τους, τον κ. Αθανάσιο Τούντα!!

- ‘Όταν οι δημότες της πόλης μας έδωσαν την πλειοψηφία σ’ αυτό το συνδυασμό, στη λεγόμενη «τριανδρία» και ανέλαβε ως Δήμαρχος ο κ. Αθανάσιος Τούντας, παραλαμβάνοντας από εσένα το Δημαρχείο, όποια θετικά του παρέδωσες τα πέταξε στο ‘’καλάθι των αχρήστων’’:

α). ακύρωσε τα Μνημόνια Συνεργασίας,

β). απαξίωσε τις Μελέτες Τσέτση και Χασιού,

γ). έκλεισε το κατάστημα του Αεροδρομίου,

δ). εγκατάλειψε το ‘’Πάρκο Οδικής Κυκλοφορίας’’,

ε). απαξίωσε το ‘’Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας’’,

στ). εγκατέλειψε το ‘’Αθλητικό Πάρκο’’ στο ‘’Αλεποτρούπι’’

ζ).ακύρωσε το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ξενοφώντα

η) δημιούργησε το Ν.Π.Δ.Δ « ο Ξενοφών» -[ο δικηγόρος πληρώθηκε 20.000 ευρώ για να φτιάξει το Καταστατικό και να το ιδρύσει]- επιχειρώντας να το εντάξει ΜΕΣΑ στο Ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Χρ. Μπέκας» καταργώντας τη Διοικούσα Επιτροπή (που εσύ είχες φτιάξει σύμφωνα με το ΦΕΚ που διέπει τη λειτουργία του).

κ. ά……..( ούκ έστιν αριθμός…)

Θυμήσου πόσες μάχες δώσαμε τότε στα Δημοτικά Συμβούλια (παρ΄ ότι δεν ανήκαμε στην ίδια Δημοτική Παράταξη) για να σώσουμε κάποιες απ΄ τις κατακτήσεις σου Θυμήσου πόσο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ απευθύνονταν σε σένα ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Τούντας και οι Αντιδήμαρχοι του!

Φίλε Αντώνη,

αν δεν θυμάσαι, μπορώ να σου δανείσω τα πρακτικά των συνεδριάσεων, για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου:

- Για την αποχέτευση των λυμάτων του Δήμου ενώ του παρέδωσες έτοιμη τη λύση ‘’Πλατύ Χωράφι’’ (ήδη η ΕΥΔΑΠ είχε αναρτήσει τους Κτηματογραφικούς Πίνακες και ενημέρωνε τους ιδιοκτήτες για την απαλλοτρίωση), αυτός την εγκατάλειψε και μετά από 7 χρόνια απαράδεκτους τυχοδιωκτισμούς κατέληξε το έτος 2009 να δηλώσει ότι «η μόνη λύση για την αποχέτευση είναι αυτή που προτείνει η ΕΥΔΑΠ», δηλαδή το ‘’Πλατύ Χωράφι’’!

2. Θέλω επίσης να σου υπενθυμίσω και κάποια γεγονότα που συνέβησαν την προεκλογική περίοδο του 2006.

- Δεν θυμάσαι πόσες μάχες δώσαμε από κοινού ως Αντιπολίτευση στα Δημοτικά Συμβούλια, με πόσες καταγγελίες, αρθρογραφίες και ανακοινώσεις, όταν ο κ. Αθανάσιος Τούντας παρουσίασε ένα Γενικό Πολεοδομικό που ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ το Αθλητικό Πάρκο και το Τεχνολογικό Πάρκο (που ήταν ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ) και στη θέση τους είχε βάλει την ένδειξη «Μητροπολιτικές Εγκαταστάσεις» (ορολογία που δεν υπήρχε σε καμία γνωστή πρακτική)!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε προτείνει ‘’Σχέδιο Πόλης’’ τόσο στη Ζώνη Περιορισμένης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (!!) και στην Αγία Κυριακή που ήταν περιοχή Β2 – (Περιορισμένης Αρχαιολογικής Προστασίας)!!!

- Δεν θυμάσαι με ποιο τρόπο ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ τα τότε οικονομικά σου προβλήματα, ο τέως Δήμαρχος και η παρέα του!!

- Ξέχασες, Αντώνη, ότι ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Χρίστος Γ. Μάρκου με μάρτυρες τον τότε Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Τούντα και τον τότε Αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Μαργέτη, άσκησε ποινική δίωξη και έκανε Αστική Αγωγή με απαίτηση αποζημίωσης : 450.000 € [150.000€ από μένα, 150.000€ από τον εκδότη και 150.000€ από τη διευθύντρια της τοπικής εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ, όπου δημοσιεύτηκαν οι συνεντεύξεις μου: 20-5-2006 (σελ.10 & 11) και 3-6-2006 (σελ. 14)]. Μη έχοντας την οικονομική επιφάνεια να παρακολουθήσω τις δίκες που θα έρχονταν πόσω μάλλον να διακινδυνεύσω το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο (δηλ το σπίτι μου), οδηγήθηκα σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και ανέγνωσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που καταγράφηκε στα Πρακτικά, δήλωσή μου ν την υπόθεση εξηγώντας ότι το επίθετο «δέσμιος» -που καθ’ υπερβολήν ίσως χρησιμοποίησα- προσδιόριζε το ουσιαστικό στη γεν πληθυντικού: «των απόψεων» όπως ακριβώς κατέγραφε το άρθρο και όχι «των συμφερόντων» που είχε «ερμηνεύσει» η Τριανδρία….!!!!

- Φίλε Αντώνη,

Αυτές τις συνεντεύξεις δεν τις έδωσα για την ‘’πάρτη’’ μου, ούτε για να ενισχύσω την αναγνωρισιμότητά μου…… αλλά για να βοηθήσω την Δημοτική Παράταξη στην οποία συμμετείχα της οποίας ήσουν Επικεφαλής, αν δεν το έχεις ξεχάσει κι αυτό…..

Αυτά, Αντώνη, εγώ ποτέ δεν ξέχασα και δεν θα ξεχάσω! Και από τότε με αυτά τα τρία πρόσωπα, έχω επιλέξει να ΜΗ βρίσκομαι στα ίδια αυτοδιοικητικά μετερίζια….

Εσύ, φίλε Αντώνη, πώς γίνεται να τα ξέχασες αυτά;

- Θα σου θυμίσω όμως και το πιο ΣΟΒΑΡΟ απ΄ όλα:

Στις Δημοτικές Εκλογές το Οκτώβριο του 2006, τα αποτελέσματα ήταν: 42 % Αθανάσιος Τούντας, 40,5 % Αντώνης Τούντας και 17,5 % Παναγιώτης Κατσούλης (που όλως τυχαίως εχάθη έκτοτε…). Εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Τούντας (Νόμος Παυλόπουλου)

Ο τότε Συνδυασμός σου -στον οποίο συμμετείχα- έχασε τις εκλογές για 130 ψηφοδέλτια λιγότερα απ΄ αυτά του συνδυασμού του κ. Αθανασίου Τούντα.

Όταν υποψιαστήκαμε τη σωρεία παράνομων ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΩΝ, κινηθήκαμε να τις εντοπίσουμε!

Θυμάσαι ότι επειδή ο τότε Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Τούντας αρνήθηκε να σου δώσει τα στοιχεία–ενώ ήταν υποχρεωμένος - πήγες με ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ στο Δημαρχείο για να τα πάρεις……... Ανακαλύψαμε τότε ότι οι παράνομες μεταδημοτεύσεις ήταν πάνω από 620 !!

Ο Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας (κ. Τσούκας) είχε δεχθεί ότι αναμφισβήτητα ήταν σίγουρα παράνομες οι 230 απ΄ αυτές! Δηλαδή όχι μόνο κάλυπταν τη διαφορά των ψηφοδελτίων, αλλά και υπήρξαν και 100 παραπάνω! Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στη ουσία μας δικαίωσε αφού έλεγε ότι «είχε δίκιο ο Εισηγητής αλλά θα διαταρασσόταν η τοπική κοινωνία σε περίπτωση νέων Εκλογών»!!

Φίλε Αντώνη,

ο κ. Αθανάσιος Τούντας τότε, - όπως λέμε εμείς οι Σπαταναίοι- δεν σου είχε ‘’τρυγήσει μια τράβα απ΄ το αμπέλι σου’’ ούτε σου είχε ‘’μαζέψει τρις ελιές απ΄ το χωράφι σου’’! Σου είχε ΣΤΕΡΗΣΕΙ ολόκληρο Δημαρχείο!! Και μαζί με αυτό είχε κλέψει και όλα τα όνειρα των ανθρώπων του Συνδυασμού σου, αλλά και των Δημοτών γενικότερα!!

Πώς είναι δυνατόν αυτά να τα ξέχασες;;

Πώς είναι δυνατόν να μη νοιώθεις ότι «ΧΡΩΣΤΑΣ», έχοντας ηθική υποχρέωση στους ανθρώπους που σε στηρίξαμε τότε (δεδομένου ότι όλος ο Συνδυασμός υπέγραψε την Προσφυγή), ότι «ΧΡΩΣΤΑΣ» στο άνθρωπο που ‘’είχε βάλει το κεφάλι του στον ντορβά’’ και είχε επωμιστεί όλο το τεράστιο κόστος της Προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Ρώτησες τι νοιώθουν, ο Σταύρος Κατραμάδος, ο Τάκης Στάμου, ο Παναγιώτης Μπάτρης, ο Παντελής Κατρακάζης βλέποντάς σε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου δίπλα στον κ. Αθανάσιο Τούντα;

Αντώνη,

- Αξίζει να θυμίσεις στο σημερινό Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μάρκου, ότι επί θητείας του τ. Δημάρχου Χρήστου Μάρκου είχε σχηματιστεί ‘’Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή’’ (μοναδική στα Αυτοδιοικητικά χρονικά των Δήμων μας) για να εξετάσει τα αίσχη που είχαν γίνει εις βάρος του Δήμου στις Πράξεις Εφαρμογής των Επιχειρηματικών Πάρκων.

Τότε η Αντιπολίτευση, κ. Δημήτρης Μάρκου και κ. Γιώργος Κασίμης είχαν εκδώσει ένα πόρισμα σε σχέση με την τεράστια ζημιά που είχε υποστεί ο Δήμος, απολύτως καταδικαστικό για τον κ. Αθανάσιο Τούντα το οποίο πήγε μεν στον εισαγγελέα και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ωστόσο πήγε με τέτοιο τρόπο από τον τότε Δήμαρχο κ. Χρήστο Μάρκου, ώστε αυτό να καταλήξει στο ‘’αρχείο’’. Ο κ. Δημήτρης Μάρκου τότε είχε υποσχεθεί ότι αν γινόταν Δήμαρχος ο ίδιος με τα ‘’χέρια του’’ θα επανέφερε το Πόρισμα στον Εισαγγελέα και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης!!! Όμως, στην πορεία η υπόθεση ξεχάστηκε…..

- Επιβάλλεται να θυμίσεις επίσης στο νυν Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μάρκου, ότι τότε ενδιαφερόταν ΣΦΟΔΡΑ για την καταδίκη του κ. Αθανασίου Τούντα και ένας ακόμη Δημότης (για τους δικούς του πολύ σοβαρούς λόγους- όπως έλεγε τότε)! Αυτός ο Δημότης σήμερα είναι Αντιδήμαρχος!! Αυτός ο Αντιδήμαρχος (ο οποίος παρουσιάζεται κατά καιρούς σαν ‘’μάγκας’’, ‘’τσαμπουκάς’’ και ‘’σας δέρνω όλους άμα λάχει’’), κάθεται σήμερα ήσυχος–ήσυχος στα έδρανα παρέα με το κ. Αθανάσιο Τούντα – και ανέχεται (κι αυτός μαζί με σένα) την επιλογή του Δημάρχου να τον διορίσει Γεν. Γραμματέα του Δήμου μας!!!

Αντώνη,

- το νυν Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μάρκου, είσαι εσύ που τον ανακάλυψες το 2010, εσύ που τον στήριξες (τότε του ‘’έδωσες’’ ολόκληρο σχεδόν το συνδυασμό σου για να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος) και εσύ τον στηρίζεις!!!

Θεωρείς λοιπόν ότι η επιλογή του αυτή «δεν σε αφορά, δεν σε νοιάζει!» όπως μου είπες ή μήπως «κάνεις τα στραβά μάτια και ότι δεν τρέχει και τίποτα» επειδή αυτή η επιλογή του νυν Δημάρχου κ. Δημητρίου Μάρκου ήταν μια απ’ τις «υποσχέσεις» που έγραφαν πάνω τους τα «προεκλογικά γραμμάτια»;

Φίλε Αντώνη,

- σου προτείνω τέλος, να ξαναθυμηθείς τη στάση που κράτησες επί Δημάρχου κ. Λουκά Λύγκου, όταν δυο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας του ως Δημάρχου, εσύ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕΣ από Δημοτικός Σύμβουλος με αφορμή το χειρισμό του για τη Συντονιστική Επιτροπή του Αεροδρομίου…

Η συνείδησή σου δεν σου υπαγορεύει να κάνεις ακριβώς το ίδιο ΤΩΡΑ;

Η δική μου συνείδηση και λογική αυτό επιτάσσει…

Φιλικά,

Χρήστος Τσαντήλας

Σπάτα, 6-3-2020
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ