2020-03-16 07:19:11
Φωτογραφία για Πρώτο κρούσμα στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ
Μέλος του πληρώματος του ελικοπτεροφόρου αποβατικού USS Boxer διαγνώστηκε ότι έχει

μολυνθεί από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, αποκαλύπτοντας το πρώτο κρούσμα στις τάξεις του· πρόκειται για ναύτη που υπηρετεί μόνιμα στο πλοίο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού ΠΝ, ο ναύτης τέθηκε υπό περιορισμό στο σπίτι του, ενώ το προσωπικό που ήρθε σε στενή επαφή μαζί του ειδοποιήθηκε και διατάχθηκε να τεθεί επίσης σε αυτοπεριορισμό κατ’ οίκον.

Καμία επαφή «δεν βρίσκεται πάνω στο σκάφος αυτή τη στιγμή. Τα πλοία του ΠΝ των ΗΠΑ διεξάγουν καθημερινά απολυμάνσεις για την προστασία της υγείας και της ευεξίας» του προσωπικού «και την πρόληψη μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών», καθησύχασε το αμερικανικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.


Αξιωματούχος επισήμανε πως προκαλεί ανακούφιση το γεγονός πως το πλοίο βρίσκεται σε λιμάνι, κατάσταση πολύ λιγότερο ανησυχητική από ό,τι αν ήταν στη θάλασσα.

Δεν έγινε σαφές αν ο ναύτης κοιμόταν στο πλοίο ή αν απλώς εκτελούσε τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια της ημέρας και του χορηγείτο άδεια εξόδου και διανυκτέρευσης ενόσω το αποβατικό σταθμεύει στο Σαν Ντιέγκο.

Ο αμερικανικός στρατός είναι αντιμέτωπος με πολλά κρούσματα μόλυνσης στις τάξεις του, από έναν Πεζοναύτη που υπηρετεί σε γραφεία του υπουργείου Άμυνας κοντά στο Πεντάγωνο ως έναν στρατιώτη που υπηρετεί στο αρχηγείο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων στο Βισμπάντεν (Γερμανία).

Ωστόσο η εμφάνιση κρούσματος πάνω σε πλοίο θεωρείται πολύ ανησυχητική, ιδίως επειδή οι ναύτες βρίσκονται σχεδόν πάντα σε πολύ περιορισμένους χώρους και πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.

Στο USS Boxer γίνεται ακόμη πιο διεξοδική απολύμανση από τη συνηθισμένη, βάσει συγκεκριμένων οδηγιών των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και του Κέντρου Δημόσιας Υγείας του ΠΝ και των Πεζοναυτών. Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα που διενεργείται για να εξακριβωθούν όλες οι επαφές που είχε ο ναύτης. «Ανάλογα με τα ευρήματα αυτής της έρευνας», ίσως ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα, διευκρίνισε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού των ΗΠΑ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ