2020-03-16 18:55:04
Φωτογραφία για Τουρκία: Έφτασε  το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα
Έφτασε στην Τουρκία το τρίτο γεωτρητικό σκάφος που αγόρασε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, στα κοινωνικά μέτρα δικτύωσης, το σκάφος «Κανουνί» έφτασε χθες (15 Μαρτίου) στο λιμάνι της Μερσίνας, προερχόμενο από τη Βρετανία όπου είχε γίνει και αγορά του μέσω δημοπρασίας. Το ταξίδι διήρκεσε 18 ημέρες.

Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το 35μελές προσωπικό θα τεθεί προληπτικά σε καραντίνα και θα παραμείνει στο σκάφος. Μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας, θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σκάφους, το οποίο έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Το «Κανουνί» -που σημαίνει «Νομοθέτης» και αναφέρεται στον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή- θα είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Γιαβούζ» και το «Φάτιχ». Και τα τρία τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα φέρουν ονόματα σουλτάνων της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι το νέο γεωτρύπανο επρόκειτο να διενεργήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΣΚΑΙ  αναβάλει το Big Brother
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΣΚΑΙ αναβάλει το Big Brother
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ