2020-03-17 08:22:29
Φωτογραφία για Ιράν: Συλλήψεις για την κυκλοφορία βίντεο με μελιτζάνες και σεξουαλικά υπονοούμενα
Τα σύνορα του Ιράν με τις γειτονικές κι άλλες χώρες έχουν κλείσει, καθώς η κυβέρνηση

πασχίζει να συγκρατήσει τη μετάδοση του κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει εως σήμερα πάνω από 850 ανθρώπους

Σε μια περίοδο που το Ιράν πλήττεται σφοδρά από τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, η αστυνομία της χώρας συνέλαβε πέντε υπόπτους έπειτα από την κυκλοφορία ενός κωμικού βίντεο, που παρουσίαζε μία βροχή από μελιτζάνες - ζαρζαβατικό με σεξουαλικές συμπαραδηλώσεις - να πέφτει πάνω από την Τεχεράνη, την ώρα που η χώρα καταβάλλει προσπάθειες να αναχαιτίσει τη ραγδαία μετάδοση το κορωνοϊού.

«Μετά την κυκλοφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός βιντεοκλίπ που δείχνει μελιτζάνες πάνω από την πρωτεύουσα, η αστυνομία αμέσως εντόπισε και συνέλαβε τους δημιουργούς του», τονίζει στο πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας της Τεχεράνης.

«Οι ίδιοι υποστήριξαν πως έκαναν δοκιμές για ειδικά εφέ , όταν ένα από τα πειραματικά τους βίντεο κατά λάθος κατέληξε και δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξήγησε ο στρατηγός Αλί Ζολγάντρ, προσθέτοντας πως οι συλληφθέντες δήλωσαν πως δεν ανήκουν σε κάποιο ιδιαίτερο κίνημα ή ομάδα. Το IRNA δεν προσδιορίζει στο τηλεγράφημα για ποιο έγκλημα κατηγορούνται οι συλληφθέντες.

Το βιντεοκλίπ, που έγινε ανάρπαστο στα μέσα δικτύωσης, παρουσιάζει έναν άνδρα που προσπαθεί να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό με φόντο τον εμβληματικό πύργο του Μιλάντ, όταν αρχίζει να πέφτει ξαφνικά μία βροχή από μελιτζάνες. Καθώς το ζαρζαβατικό αυτό θεωρείται σύμβολο σεξουαλικότητας στο Ιράν, ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου ερμήνευσαν τον συμβολισμό αυτό ως μία αλληγορία βιασμού του ιρανικού έθνους.

Κατά το ιρανικό πρακτορείο, που μεταφέρει τη φημολογία που αμέσως το περιέβαλε, το βίντεο δημιουργήθηκε από τον Αμίν Ταγιπούρ, έναν Ιρανό που ζει στον Καναδά και ασχολείται με τα ειδικά εφέ και εργάζεται στο Χόλιγουντ. Είχε επισκεφθεί το Ιράν για την κηδεία του πατέρα του, όμως η πτήση επιστροφής του ακυρώθηκε μετά την έξαρση της πανδημίας και τώρα προσπαθεί να διασκεδάσει την αναγκαστική παραμονή του στη χώρα, εξηγεί το IRNA.

Τα σύνορα του Ιράν με τις γειτονικές κι άλλες χώρες έχουν κλείσει, καθώς η κυβέρνηση πασχίζει να συγκρατήσει την μετάδοση του κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει εως σήμερα 853 ανθρώπους, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα ανέρχονται σε 14.991.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ