2020-03-17 17:00:25
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Το σιβηρικό ψύχος κρατά... ζωντανό και δυναμώνει τον ιό
Οι καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών θα οδηγήσουν σε έξαρση της νόσου του κορονοϊού

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στις αρχές της άλλης εβδομάδας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη. Αιτία γι αυτή την μεταβολή είναι ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων που θα καλύψει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης ωθώντας πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας.

Ταυτόχρονα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται να κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά και να εισέλθει στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου μεταφέροντας πολύ θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες οι οποίες θα συγκρουστούν με τις ψυχρότερες από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας σφοδρή κακοκαιρία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που μας δίνει το προγνωστικό σύστημα «Ηρακλής» τα χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο με εντάσεις κοντά στα 10 μποφόρ, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας όπως επίσης και τα χιόνια ακόμη και μέσα σε πόλεις.


Όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αυτή η ατμοσφαιρική κυκλοφορία φέρνει τον βαρύ χειμώνα στη χώρα μας και στην Ευρώπη γενικότερα ενώ τα τελευταία χρόνια αυτού του τύπου η ατμοσφαιρική κυκλοφορία εμφανίζει φθίνουσα συχνότητα εμφάνισης κάτι για το οποίο ίσως ευθύνεται και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Τέλος ο μετεωρολόγος συστήνει στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συμβουλές της πολιτείας και των ειδικών γιατρών μιας και οι καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών θα οδηγήσουν σε έξαρση της νόσου του κορονοϊού και αν δεν περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις, η μετάδοσή του ιού αυτού θα είναι πολύ εύκολη.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ