2020-03-18 18:43:28
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Απαγορεύονται δημόσιες συναθροίσεις με συμμετοχή πάνω από 10 άτομα
Την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναντήσεων με συμμετοχή πάνω από 10 άτομα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, το μέτρο θα εφαρμοστεί από αύριο, Πέμπτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

Για όποιον παραβιάζει την απαγόρευση προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων και συγκεκριμένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων και υπογράμμισε πως η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.


Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Όπως υπογράμμισε, η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους. Τόνισε επίσης πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ