2020-03-18 22:39:32
Φωτογραφία για Έβρος: Παρατεταγμένοι για έφοδο δίπλα στον φράχτη στις Καστανιές
Πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο έχουν στήσει πρόχειρες σκηνές κάτω από άθλιες συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό από την Ειδομένη του 2015

Μετά το «θερμό» νυχτερινό επεισόδιο, η κατάσταση στον Έβρο νωρίς το μεσημέρι, όπως φαίνεται απο τη φωτογραφία - ντοκουμεντο με τον αυτοσχεδιο καταυλισμό στα σύνορα και τους μετανάστες να αποτελούν σταθερό μοχλό πίεσης από την τουρκική πλευρά παραμένει έκρυθμη.

Εκατοντάδες αλλοδαποί, όρθιοι, μια ανάσα από τον φράχτη, περιμένουν προφανώς οδηγίες από τις τουρκικές αρχές για τις επόμενες κινήσεις τους.

Δίπλα, έχουν στήσει πρόχειρες σκηνές κάτω από άθλιες συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό από την Ειδομένη του 2015.

Το νυχτερινό επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στις 2:30 τη νύχτα και διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανέων και σε τμήμα του φράχτη ο οποίος αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σε μια ακτίνα συνολικού μήκους περίπου 150 μέτρων. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 έως 500 μετανάστες, έκαναν προσπάθεια να περάσουν σε ελληνικό έδαφος με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκσφενδόνιζαν χημικά και καπνογόνα προς τους Έλληνες αστυνομικούς.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ