2020-03-24 11:12:27
Φωτογραφία για Ανέλαβε ο νέος Διοικητής της XII M/K MΠ Αλεξανδρούπολης
Αλλαγή από χθες (23-03-2020) στην Διοίκηση της 12ης Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Διοικητής Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης, στην θέση του απερχόμενου Υποστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντού Ε’ ΚΛΑΔΟΥ του ΓΕΕΘΑ.

Η αλλαγή διοίκησης λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού που έχουν επιβληθεί πανελλαδικά, δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί με την προβλεπόμενη τελετή παράδοσης-παραλαβής και έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Μπούφης έχει υπηρετήσει σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες του Έβρου, γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και προέρχεται από τα τεθωρακισμένα.

Αναλυτικότερα, ως τον Μάρτιο του 2019 ήταν ως Ταξίαρχος Διοικητής της XXIII (23ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας – 3ο Σύνταγμα Ιππικού (ΣΙ) «ΔΟΡΥΛΑΙΟ» στο Στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης», στην Αλεξανδρούπολη. Μέχρι πρότινος είχε καθήκοντα Διευθυντή στη Δ2 Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).


Ο Υποστράτηγος κ. Χρήστος Μπούφης έχει καταγωγή από την Έδεσσα, ενώ τα στρατιωτικά μετάλλια & διαμνημονεύσεις του είναι: Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξεως, Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα, Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής, Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως, Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Α΄ Τάξεως, ΟΗΕ για Συμμετοχή στην UNMIS, Συμμετοχής σε Ειρηνευτική Αποστολή, Ηγεσίας Σχηματισμού Γ΄ Τάξεως.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr - elthraki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ