2020-03-25 02:13:08
Φωτογραφία για Ρωσία: Με προστατευτική στολή ο Πούτιν προσπαθεί να πείσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο
Αβέβαιος ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία -

«Όλα είναι υπό έλεγχο» είναι η θέση της Μόσχας

Φορώντας μία κίτρινη ολόσωμη προστατευτική στολή και αναπνευστήρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε νοσοκομείο στα προάστια της Μόσχας όπου νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19 και επαίνεσε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο τους.

Ωστόσο, το μήνυμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου ήταν άλλο: Να υπογραμμίσει την επίσημη θέση για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα: «Όλα είναι υπό έλεγχο».

Επισήμως, η Ρωσία έχει καταγράψει 495 κρούσματα κορωνοϊού και ένα θάνατο -πολύ λιγότερους από πολλές δυτικές χώρες.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, πολλοί αμφισβητούν την ακρίβεια αυτών των στοιχείων και η κυβέρνηση αναγκάστηκε χθες βράδυ να κλείσει τα νυχτερινά κάντρα, τους κινηματογράφους και τους παιδικούς σταθμούς για να ανακόψει τη διασπορά του κορωνοϊού.


Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σερκέι Σομπγιάνιν, παραδέχτηκε ότι οι Αρχές δεν έχουν πλήρη γνώση του αριθμού των κρουσμάτων και κατά πόσο ο ιός έχει εξαπλωθεί στην αχανή ρωσική επικράτεια.

«Έχουμε μία σοβαρή κατάσταση που εξελίσσεται» είπε ο Σομπγιάνιν, προσθέτοντας ότι αν και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει αβέβαιος, είναι σίγουρο ότι αυξάνεται ταχύτατα.

Η Ρωσία έχει μπει και αυτή στο χορό των αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα συνέλθει εκτάκτως αύριο για να συζητήσει τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα για την παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Οι προτεινόμενες ποινές ξεκινούν από πρόστιμα και φτάνουν έως την ποινή φυλάκισης επτά ετών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ