2020-03-25 09:54:20
Φωτογραφία για H Intel κυκλοφορεί patch για Linux που βελτιώνει την απόδοση γραφικών μέχρι 43%
Η ομάδα της Intel, που ασχολείται με τους open source drivers για τους επεξεργαστές της εταιρείας, κυκλοφόρησε μια σειρά από patches για τον Intel P-State driver που βελτιώνουν την απόδοση της GPU για Ι/Ο workloads. Το P-State ήταν ρυθμισμένο για καλύτερη απόδοση της CPU σε σενάρια μειωμένου TDP. Αυτό θα προσδώσει περισσότερη ενεργειακή απόδοση στη GPU.

Σε ένα Razer Blade Stealth, με Ιce Lake επεξεργαστή, η απόδοση βελτιώθηκε κατά 15%, ενώ η απόδοση/watt βελτιώθηκε κατά 43%. Σημειώνεται ότι στο review του tom's hardware, με έναν 25W Ice Lake επεξεργαστή, το συγκεκριμένο laptop είχε βρεθεί κατάλληλο για δημοφιλή παιχνίδια όπως τα League of Legends, Rocket League, Dota 2 και Overwatch. Για παράδειγμα, το Overwatch μπορούσε να τρέξει με μέχρι 46 fps σε ανάλυση 1080p και Ultra ρυθμίσεις, ενώ το Dirt 3 μπορούσε να πετύχει 56 fps σε ανάλυση 1080p και Medium ρυθμίσεις.

Η Intel σημειώνει, όμως, ότι τα αποτελέσματα των νέων drivers για Linux μπορεί να διαφέρουν ανάλογα την πλατφόρμα: «Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της διαμεταγωγής μπορεί να διαφέρουν από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, ανάλογα με τις ρυθμίσεις TDP και την ισορροπία των φορτίων ανάμεσα σε CPU και GPU».

Η επεξήγηση των νέων βελτιώσεων τεκμηριώνεται εδώ.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ