2020-03-25 18:35:48
Φωτογραφία για Μαύρο 24ωρο: Η Ισπανία ξεπέρασε την Κίνα σε νεκρούς από κορονοϊό
Η Κίνα παραμένει η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, παρόλο που η επιδημία παρουσιάζει ύφεση, αλλά όχι η πρώτη σε θανάτους. Η Ιταλία είχε διαβεί από την προηγούμενη εβδομάδα το κατώφλι αυτού του μαύρου τούνελ και πλέον η Ισπανία έγινε η δεύτερη πιο πληγωμένη από το θανατηφόρο ιό χώρα, παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα της Ιβηρικής από την πανδημία έφτασε πλέον τους 3.434 νεκρούς, με 738 εξ αυτών να προστίθενται στη μακάβρια λίστα τις τελευταίες 24 ώρες. Ένα ποσοστό αύξησης που φτάνει το 27%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στις 47.610, καθώς διαγνώστηκαν περισσότερες από 5.500 νέες περιπτώσεις. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κλινικών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 3166 ασθενείς. Η περιοχή της Μαδρίτης είναι η πλέον πληγείσα με το 50% και πλέον των θανάτων στη χώρα (1.825 νεκροί, 290 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες) και περισσότερα από 14.500 κρούσματα.

Η ισπανική κυβέρνηση ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσουν να είναι ορατά τ' αποτελέσματα της απαγόρευσης μετακινήσεων. Πάντως το υπουργικό σχήμα θα συζητήσει απόψε Τετάρτη την επέκταση της κατάστασης συναγερμού ως τις 11 Απριλίου.

Διαψεύδονταν πάντως, ως fake news, τα δημοσιεύματα ότι τα νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από ΜΕΘ και πως αποσυνδέονται από τα μηχανήματα ασθενείς άνω των 65 για να ζήσουν οι νεαρότεροι.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ