2020-03-26 20:09:03
Φωτογραφία για Porsche Cayenne
 έτοιμη για σαφάρι

Παρά τις όποιες δυνατότητές τους τα SUV σίγουρα δεν μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο των ασταμάτητων εκτός δρόμου οχημάτων όμως αυτή η ειδικά αναβαθμισμένη Porsche Cayenne είναι έτοιμη για κάθε δοκιμασία.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εμπορική επιτυχία της Porsche Cayenne όμως σίγουρα είναι ελάχιστο το ποσοστό του κοινού που την έχει επιλέξει για τις εκτός δρόμου ικανότητες. Ωστόσο ο Shane Oosthuizen, ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Cayenne πρώτης γενιάς δεν είναι μια συνηθισμένη υπόθεση καθώς αποφάσισε να ξεκινήσει ένα σαφάρι από την Αυστρία έως τη Νότιο Αφρική.

Η κατάλληλη αναβάθμιση της Cayenne ανατέθηκε στην εταιρία Delta 4×4 η οποία είναι εξειδικευμένη στα εκτός δρόμου οχήματα και το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Οι εργασίες διήρκησαν περίπου ένα χρόνο και φυσικά οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την ανάρτηση και την μετάδοση του αυτοκινήτου
. Μεταξύ άλλων προστέθηκε ένα επιπλέον υδραυλικό κύκλωμα ώστε η στάνταρ αερανάρτηση να αποκτήσει τη δυνατότητα μεγαλύτερης ανύψωσης του αμαξώματος από το έδαφος. Παράλληλα τοποθετήθηκε μηχανισμός κλειδώματος για τα διαφορικά καθώς και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Το πακέτο αναβάθμισης συμπληρώνουν οι μεγαλύτερες ζάντες στις οποίες έχουν φορεθεί ενισχυμένα εκτός δρόμου ελαστικά.

Βέβαια εκτός από τη μηχανολογική αναβάθμιση υπάρχουν και οι ανάλογου ύφους αισθητικές πινελιές όπως για παράδειγμα οι αγωνιστικού τύπου προβολείς στη μάσκα αλλά και στη σχάρα οροφής η οποία φιλοξενεί και χρήσιμο εξοπλισμό όπως σκηνή, αλλά και αρκετά δοχεία καυσίμου ικανά για την αποθήκευση 40 επιπλέον λίτρων καυσίμου. Ο Oosthuizen θα ταξιδέψει με την Cayenne από την Αυστρία όπου και εργαζόταν μέχρι πρόσφατα με προορισμό τη Νότιο Αφρική όπου είναι και η γενέτειρα του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ