2020-03-28 10:04:43
Φωτογραφία για Hongqi L4: Η Κινέζικη S-Class
Η Hongqi είναι μια Κινέζικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή πολυτελών

αυτοκινήτων και μετά τις πιο «φουτουριστικές» της προτάσεις, με το νέο L4 που ανακοίνωσε, επιστρέφει σε πιο «γήινες» επιλογές σχεδίασης.

Το νέο πολυτελές μοντέλο της Hongqi, είναι ακόμα σε πρωτόλεια μορφή. Η διαδικασία της εξέλιξής του, είναι στο στάδιο των δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα που πραγματοποιούνται με ένα μοντέλο από πηλό σε κανονική κλίμακα. Μέχρι στιγμής, αυτό που έχουμε ως δείγμα για την αισθητική προσέγγιση του νέου μοντέλου, είναι ένα μικρό μοντέλο σε κλίμακα 1:12 που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, προκειμένου να δείξει η εγνωσμένης αξίας μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα, ένα από τα επόμενα βήματά της.

Η αλήθεια είναι πως ψάχνοντας στο διαδίκτυο, τα μοντέλα της Hongqi που προηγήθηκαν χρονικά, μοιάζουν πιο «προχωρημένα» αισθητικά. Τώρα, η Κινέζικη εταιρεία φαίνεται πως κάνει μια κίνηση επαναφοράς των παραδοσιακών αξιών στην κατηγορία που αφορά πολυτελείς λιμουζίνες, με ένα ρετρό ύφος στο μοντέλο που έχει προαναγγείλει πως θα αποτελέσει τον εκπρόσωπό της στην κατηγορία
. Το Hongqi L4 είναι λίγο πιο «κρατημένο» σε διαστάσεις από το L5 που θεωρείται η ναυαρχίδα της εταιρείας και ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, είναι οι suicide πόρτες- αυτές δηλαδή που ανοίγουν «ανάποδα».

Στην καμπίνα, το ξύλο και το δέρμα έχουν τον πρώτο λόγο ως υλικά επένδυσης των περισσότερων επιφανειών, ενώ η τεράστια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, παραπέμπει με το μέγεθός της στα μοντέλα της Tesla. Ο κινητήρας του Hongqi L4 λέγεται πως θα είναι ένας V8 με δύο turbo που θα αποδίδει ισχύ περίπου 400 ίππων, φέρνοντας το μοντέλο σε θέση να μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι σε συγκεκριμένες εκδόσεις των Audi A8, BMW Σειράς 7 και Mercedes-Benz S-Class.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ