2020-03-28 20:23:02
Φωτογραφία για Ο Τραμπ «επιτάσσει» τη General Motors
Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαίτησε προσωπικά από τη διοίκηση της GM να εκτελέσει

τις παραγγελίες, καθώς «έως σήμερα η GM χασομερούσε σε διαπραγματεύσεις», αναφέρει το δελτίο τύπου του  Tη διαταγή στη General Motors να αρχίσει άμεσα τη μαζική κατασκευή νοσοκομειακών αναπνευστήρων για τα θύματα του κορωνοϊού έδωσε κατεπειγόντως ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε χρήση του δικαιώματός του να ενεργοποιήσει το λεγόμενο Defense Production Act, ένα πολεμικό διάταγμα για την παραγωγή αμυντικού υλικού.

Ο Τραμπ εκφράστηκε με ιδιαίτερη οξύτητα δημοσίως και σε επίσημο δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου για τον κολοσσό της αμερικανικής και παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της GM για κωλυσιεργία. «Απαίτησα» έγραψε ο Πλανητάρχης σε πρώτο πρόσωπο «από την General Motors να αποδεχτεί, να εκτελέσει στην εντέλεια και να θέσει σε προτεραιότητα την εκτέλεση ομοσποδιακών παραγγελιών για αναπνευστήρες. Έως σήμερα η GM χασομερούσε σε διαπραγματεύσεις».


Μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση ότι κατ' ουσίαν επιτάσσεται η GM ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιτεθεί μέσω twitter στις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Ford για την απροθυμία τους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Ανοίξτε αμέσως το εργοστάσιο που βλακωδώς κλείσατε στο Οχάιο ή οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο. Και ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!» έγραψε, με τη γνωστή του εξαλλοσύνη ο Πλανητάρχης. Ο οποίος τώρα πλέον επείγεται και αυτοαποκαλείται «Πρόεδρος εν πολέμω», έχοντας διαπιστώσει ότι η αρχική του στάση, με την υποτίμηση της απειλής, είχε ολέθρια αποτελέσματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ