2020-03-29 01:03:03
Φωτογραφία για Σε τραγική κατάσταση λόγω κορωνοϊού η Καστοριά – Τι ζητούν οι τοπικοί φορείς
Σχέδιο για καραντίνα

Η Καστοριά είναι η περιοχή της Ελλάδας που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορωνοϊό με τα κρούσματα να είναι αρκετά και  τους τοπικούς φορείς να φοβούνται μία μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή ο νομός μετράει 44 κρούσματα με τον συνολικό πληθυσμό να ανέρχεται στις 40.000, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 5.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι 31 από τα κρούσματα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγεί ο κ. Σαββόπουλος, «ειπώθηκε το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηριχθεί το τοπικό νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο όπου τις τελευταίες μέρες δέχεται 8 – 9 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο ευτυχώς δεν είχαμε κάποια νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο της Καστοριάς από κατοίκους της περιοχής
. Παράλληλα, ειπώθηκε η στήριξη που ήδη ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακευτικό υλικό. Αυτό που ζητήθηκε είναι να μπορέσει να υπάρχει προτεραιότητα στα τεστ της Καστοριάς γιατί προηγούμαστε χρονολογικά όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας και φαίνεται καθαρά από την αναλογία που υπάρχει στην περιοχή σύμφωνα με τον πληθυσμό μας 1,1 σε κάθε 1000 κατοίκους».

Όπως ο ίδιος επισημαίνει «υπάρχουν κρούσματα που έρχονται και από την πόλη και από τα χωριά και μάλιστα σε συγκεκριμένα υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση».

Καταλήγοντας αναφέρει πως «στο αυριανό περιφερειακό συμβούλιο θα συμμετέχουν και οι 3 δήμαρχοι της Καστοριάς, θα ζητηθούν πιο εξειδικευμένα μέτρα για κάποιες περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων και θα γίνει προσπάθεια με τις αποφάσεις που θα παρθούν να ενισχυθεί η λειτουργία του νοσοκομείου».

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς. «Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο Καστοριάς έχουν αποσταλεί πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

«Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών», σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Σημειώνεται πως στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ