2020-04-08 03:08:06
Φωτογραφία για Apple στα χρόνια του Covid-19: Μπορεί να φτιάξει νέα iPhone; – και ποιος θα τα αγοράσει;
Με την εξάπλωση της νόσου, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το αν οι καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τα ακριβά gadgets της Apple εν μέσω της οικονομικής επιβράδυνσης που υπάρχει λόγω κορωνοϊού

Για την πιο κερδοφόρα εταιρεία των ΗΠΑ, την Apple, η εξάπλωση του κορωνοϊού δημιουργεί πολλαπλά ερωτήματα σχετικά με την παραγωγή και τη ζήτηση των προϊόντων της, καθώς πολλές χώρες έχουν επιβάλει lockdown, η κατανάλωση έχει μειωθεί, ενώ έχουν κλείσει και πολλά εργοστάσια.

Στο επίπεδο της παραγωγής, πολλά εργοστάσια της Apple στην Ασία ανέστειλαν τη λειτουργία τους πέρα και από τις τυπικές διακοπές για το Κινεζικό νέο έτος, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό περιελάμβανε εργοστάσια που συναρμολογούν iPhones, κάτι που έβλαψε την ικανότητα της ίδιας της Apple να στοκάρει συσκευές. Το lockdown της Κίνας συνέβαλε στη μείωση της εξάπλωσης της νόσου, με πολλά εργοστάσια στη χώρα να συνεχίζουν την παραγωγή μετά την πτώση των κρουσμάτων, αλλά μια αναζωπύρωση της επιδημίας θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή την πρόοδο.


Η Apple φαίνεται ότι πήρε πίσω την παρουσίαση του «φθηνού» iPhone SE2 το οποίο πολλοί πίστευαν ότι θα κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο.

Με την εξάπλωση της νόσου, υπάρχουν επίσης ερωτήματα σχετικά με το αν οι καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τα ακριβά gadgets της Apple εν μέσω της οικονομικής επιβράδυνσης που υπάρχει.

Η Apple σημείωνε ράλι στις πωλήσεις της πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ανακοινώνοντας έσοδα ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 εν μέσω και των διακοπών των Χριστουγέννων, έχοντας παράλληλα στραφεί στην παραγωγή iPhone με τεχνολογία 5G, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι οι καταναλωτές θα θελήσουν να δώσουν πάνω από 1000 ευρώ για την αγορά των νέων iPhone, ακόμα και αν η εταιρεία ξεκινήσει την παραγωγή τους μέσα στο 2020.

Το θολό τοπίο αφορά και άλλα προϊόντα της εταιρείας όπως τα iPad και οι υπολογιστές Mac. Βέβαια, οι υπηρεσίες της εταιρείας πρόκειται να μείνουν άθικτες καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μένουν σπίτια τους χρησιμοποιούν το Apple Store ή Apple Music.

Τι λένε οι αριθμοί

Έσοδα: Η Apple προέβλεψε ότι θα έχει έσοδα 67 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 63 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε προβλέψει για το πρώτο τρίμηνο του 2020, με τους αναλυτές να προβλέπουν έσοδα 65,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η επικαιροποίηση των εκτιμήσεων από τους αναλυτές αναφέρει ότι τα έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι 57,3 δισ. δολάρια.

Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, οι αναλυτές προβλέπουν 270,45 δισ. δολάρια έσοδα.

Κέρδη: Οι αναλυτές εκτίμησαν ότι τα κέρδη τριμήνου θα είναι στα 2,50 δολάρια ανά μετοχή, από μια εκτίμηση $ 2,71 στο τέλος Φεβρουαρίου και $ 2,99 στα τέλη Ιανουαρίου. Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, οι αναλυτές έκαναν λόγο για 12,83 δολάρια ανά μετοχή, από $ 13,80 στα τέλη Ιανουαρίου.

Κίνηση μετοχών: Η μετοχή της Apple έχασε 13,4% το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς ο Dow Jones έχασε 23%.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ