2020-04-09 04:03:00
Φωτογραφία για Κατέρρευσε γέφυρα στη βόρεια Ιταλία - Τραυματίστηκαν δυο οδηγοί
Το lockdown λόγω κορωνοϊού και η επακόλουθη απουσία κίνησης, απέτρεψε τα χειρότερα

έπειτα από την κατάρρευση γέφυρας σε επαρχιακό δρόμο μεταξύ Γένοβας και Φλωρεντίας - Είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στο οδόστρωμα τον Νοέμβριο

Μια γέφυρα σε έναν, συνήθως γεμάτο από κίνηση, επαρχιακό δρόμο στη βόρεια Ιταλία κατέρρευσε την Τετάρτη, ωστόσο η πυροσβεστική ανέφερε μόλις δυο ελαφρά τραυματισμένους οδηγούς φορτηγών, καθώς το lockdown στη χώρα λόγω κορωνοϊού, έχει... μηδενίσει την κυκλοφορία άλλων οχημάτων.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι η γέφυρα μήκους 260 μέτρων σε δρόμο της πόλης Άουλα, μεταξύ Γένοβας και της Φλωρεντίας, κατέρρευσε γύρω στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα) και κομμάτια της έπεσαν στον ποταμό Μάγκρα που τη διασχίζει.

Η απουσία κίνησης δεν προκάλεσε περισσότερα θύματα, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό υπογραμμίζει την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της Ιταλίας, η οποία είχε φανεί με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το 2018, όταν κατάρρευση μιας γέφυρας αυτοκινητοδρόμου στην πόλη της Γένοβας είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ατόμων.


Η συγκεκριμένη γέφυρα τελούσε υπό τη διαχείριση των επαρχιακών αρχών, ωστόσο στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στην ANAS, μια εταιρεία που ελέγχεται από το κρατικό σιδηροδρομικό οργανισμό Ferrovie dello Stato.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε παρουσιάσει ένα πρόβλημα στο οδόστρωμα τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε επιδιορθωθεί.

Η υπουργός Μεταφορών Πάολο ντε Μικέλι ανέφερε ότι η ANAS διαχειριζόταν τη γέφυρα από το 2018 και ζήτησε λεπτομερή έκθεση για το περιστατικό και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γέφυρα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ