2020-04-09 04:05:28
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας των ΗΠΑ Tόμας Μόντλι
Αφού απέπεμψε τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου «Ρούζβελτ» τον αποκάλεσε ηλίθιο

Παρελθόν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι ο Τόμας Μόντλι, ο οποίος πρόσφατα

είχε καθαιρέσει τον κυβερνήτη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Ρούζβελτ» μετά την αποκάλυψη κρουσμάτων κορωνοϊού στο πλήρωμα.

Ο Μόντλι υπέβαλε χθες την παραίτησή του, ένα 24ωρο μετά τη διαρροή ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο αποκαλούσε τον Μπρετ Κρόζιερ, πρώην κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου «ηλίθιο», απευθυνόμενος στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.

Την παραίτηση του Μόντλι έκανε δεκτή ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ.

Όπως αναφέρει το CNN, o Τόμας Μόντλι είχε παύσει από τα καθήκοντά του τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου Μπρετ Κρόζιερ όταν αυτός ζήτησε άδεια ώστε να αποβιβάσει το πλήρωμά του -περίπου πέντε χιλιάδες ναύτες και προσωπικό- στη νήσο Γκουάμ, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στο αεροπλανοφόρο.


Για την κίνησή του αυτή, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του και αποχώρησε από το πλοίο με τους ναύτες να τον καταχειροκροτούν.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες», είχε γράψει ο Κρόζιερ στην τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα «San Francisco Chronicle», μετά την διάγνωση περίπου 100 ναυτών που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τη Δευτέρα, όμως, ο Μόντλι, σε ομιλία του προς το προσωπικό του αεροπλανοφόρου, ανέφερε ότι ο Κρόζιερ ήταν «είτε αφελής είτε ηλίθιος». Ακόμα τον κατηγόρησε για «προδοσία» και για το γεγονός ότι δημιούργησε μία μεγάλη «αντιπαράθεση» στην Ουάσινγκτον.

Η διαρροή των όσων είπε σε βάρος του πρώην κυβερνήτη τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Camaro
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Camaro
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ