2020-04-09 20:19:21
Φωτογραφία για Το iOS 14 θα έχει τη δυνατότητα χρήσης μέρους των εφαρμογών χωρίς να τις κατεβάσετε εντελώς
Μια καινοτομία του iOS 14 που παρουσιάζεται σήμερα αφορά τις εφαρμογές. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μέρος των εφαρμογών χωρίς να τις μεταφορτώνουν εξ ολοκλήρου από το App Store. Το API που χρησιμοποιείται για αυτό το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Κλιπ, σύμφωνα με το 9to5Mac . 

Το API βασίζεται σε κώδικα QR για να λειτουργήσει. Ο χρήστης θα πρέπει μόνο να σαρώσει αυτόν τον QR Code με το iPhone του για να εκμεταλλευτεί ένα μέρος της εφαρμογής και έτσι να την ανακαλύψει. Πάρτε το παράδειγμα του YouTube. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή YouTube στο iPhone σας και λαμβάνετε έναν κώδικα QR που δημιουργήθηκε με το API Clip. Μια σάρωση αυτού του κώδικα QR θα σας επιτρέψει να ανοίξετε το βίντεο με τη φυσική διεπαφή της εφαρμογής YouTube αντί για το Safari, χωρίς να έχετε εγκαταστήσει πλήρως την εφαρμογή στο iPhone, ώστε να έχετε μια προεπισκόπηση.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει να καθορίσουν το τμήμα της εφαρμογής που πρέπει να ληφθεί από το iOS για να διαβάσει αυτό το περιεχόμενο. Η πρόσθετη κάρτα θα εμφανίσει τις επιλογές για τη λήψη της πλήρους έκδοσης της εφαρμογής από το App Store.

Η Apple δοκιμάζει αυτή τη λειτουργία αυτή τη στιγμή με το YouTube, το OpenTable, το Yelp, το DoorDash και τη Sony (με την εφαρμογή PS4 δεύτερης οθόνης), που πιθανόν να επιδείξει κατά τη διάρκεια του WWDC. Το iOS 14 φαίνεται να εμπνέεται από το Android, το οποίο έχει ήδη ένα παρόμοιο σύστημα που ονομάζεται Slices.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ