2020-04-10 10:54:13
Φωτογραφία για Χωρίς έκτακτη ενίσχυση οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλουν
Την οικονομική ενίσχυση που έλαβαν ήδη όλοι οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας αλλά και τη γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ζητούν και οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Οι εργαζόμενοι διατυπώνουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το αποκλεισμό αυτό αφού όπως σημειώνουν: “Εν μέσω πανδημίας, είμαστε στην πρώτη γραμμή και δεν μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανορθώσει.”

Ήδη έχει αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς και υπουργεία από τους εργαζόμενους στα φαρμακεία και τα σημεία διανομής ΕΟΠΥΥ: Πειραιά, Καλλιθέας, Ηρακλείου Κρήτης , Χανίων, Ρόδου, Κέρκυρας, Πύργου, Καλαμάτας, Τρίπολης, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Κατερίνης, Λάρισας, Λαμίας, Έβρου, Καβάλας, Κομοτηνής, Άρτας, Αγρινίου.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή των εργαζομένων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ:

“ΔΕΝ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»……«ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ» για να παραδώσουμε έγκαιρα και με ασφάλεια στα χέρια χιλιάδων συμπολιτών μας το Φάρμακο Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) που έχουν ανάγκη για την αντιμετώπιση του χρόνιου και σοβαρού προβλήματος της υγείας τους.


Είμαστε οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία και σημεία διανομής φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, υγειονομικοί και διοικητικοί που υπηρετούμε σταθερά ή μετακινηθήκαμε εκτάκτως σε αυτά για τις ανάγκες της πανδημίας.

Μέρες τώρα δουλεύουμε στα όρια των αντοχών μας. Χωρίς άδειες ειδικού σκοπού -αφού αυτές ανακλήθηκαν λόγω υπηρεσιακών αναγκών- και χωρίς τη δυνατότητα εκ περιτροπής απασχόλησης-λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό (φαρμακοποιοί και βοηθοί). Με πλημμελή υγειονομικά μέτρα και μέσα ασφάλειας, στεγασμένοι συχνά σε ακατάλληλους χώρους πασχίζουμε να φέρουμε σε πέρας το έργο τριών μηνών, μέσα σε λίγες μέρες.

Εκατοντάδες άνθρωποι περνάνε από μπροστά μας και χιλιάδες συνταγές και φάρμακα ανταλλάσσονται χέρι με χέρι, σε ένα φρενήρη ρυθμό που σημαδεύεται από την αγωνία των πασχόντων συνανθρώπων μας να εξυπηρετηθούν γρήγορα και με ασφάλεια αλλά και τη δική μας αγωνία να παραμείνουμε υγιείς και όρθιοι.

Δεν διανοηθήκαμε ούτε για μια στιγμή να κάνουμε κάτι λιγότερο από αυτό που κάνουμε για αυτό και στη συνείδηση των συμπολιτών μας, που εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ανήκουμε στις δυνάμεις της πρώτης γραμμής.

Αυτό που οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν δεν αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν μας συμπεριλαμβάνει στο προσωπικό εκείνο που δικαιούται έκτακτη ενίσχυση λόγω του φόρτου (εργασιακού και όχι μόνο) που επωμίζεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης τη πανδημίας. Όπως δηλαδή συμβαίνει με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ, Υγειονομικές Περιφέρειες κλπ.

Πρόκειται για αμέλεια ή χλιαρή διεκδίκηση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για άγνοια του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το έργο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ή τελικά για συστηματική υποτίμηση της προσφοράς τους;

Σε ότι μας αφορά το εκλαμβάνουμε ως προσβολή για αυτό και καλούμε την κυβέρνηση να επανορθώσει. Η ένταξή μας στο προσωπικό «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» είναι πρωτίστως ηθική επιταγή”.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ