2020-04-16 20:49:40
Φωτογραφία για Maserati MC20
Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε υπομονή για λίγες εβδομάδες ακόμα. Όμως η πανδημία του κορωνοϊού, που έχει πλήξει σημαντικά την Ιταλία, άλλαξε και τα σχέδια της Maserati

για την επίσημη πρεμιέρα του νέου της supercar, η οποία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο, με επίκεντρο την πόλη της Μόντενα. Προς το παρόν έχουμε ήδη αποκαλύψει το ποια θα είναι η μορφή της κεντρομήχανης MC20, μέσα από καμουφλαρισμένο πρωτότυπο που κυκλοφορούσε στην ιταλική πόλη, ενώ πηγές μέσα από το εργοστάσιο αναφέρουν κάποια, ελάχιστα τεχνικά στοιχεία. Το σημαντικότερο όλων είναι βέβαια ο κινητήρας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κατασκευασμένος in-house, μετά και το τέλος της συνεργασίας ανάμεσα στις Maserati και Ferrari, με την τελευταία να αποτελεί το βασικό προμηθευτή για μοτέρ και κιβώτια. Το θερμικό σύνολο θα είναι εξακύλινδρο, σε διάταξη V, ενώ με τη βοήθεια διπλών turbo η μέγιστη ισχύς του θα ξεπερνά τους 600 ίππους, ενώ λογικά η ροπή θα περνά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Maserati εξελίσσει παράλληλα και ένα υβριδικό σύνολο (έκδοση Trofeo), ενώ αργότερα θα κάνει την εμφάνισή της και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Πριν από αυτές όμως, προτεραιότητα έχει η έκδοση cabrio, η οποία θα εμφανιστεί μέσα στο 2021.


Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, η πρωτότυπη Maserati MC20 θυμίζει αρκετά την Alfa Romeo 4C, δείχνοντας και την σχέση που έχουν οι δύο εταιρείες. Όπως ακούγεται η φίρμα από τη Μόντενα, θα χρησιμοποιεί μία εξελιγμένη μορφή του monocoque ανθρακονημάτινου πλαισίου της 4C, που στην περίπτωση της MC20 θα έχει αυξημένο μήκος και πλάτος, για να μπορεί να δεχθεί υβριδικά σύνολα και μπαταρίες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ