2020-04-18 11:53:14
Φωτογραφία για 8 τρόποι για να διατηρήσεις την ευτυχία στη σχέση σου
Ένα από τα προβλήματα της αυτο-απομόνωσης είναι ότι η καραντίνα μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις. Απλά σκέψου ότι έχουν καταργηθεί οι ρομαντικοί έξοδοι και βρίσκεσαι 24/7

μαζί με το ταίρι σου στο σπίτι, χωρίς να βγαίνετε έξω.

Είναι σαν να είσαι η Ραπουνζέλ παγιδευμένη στον πύργο, αλλά αντί να έρθει ο πρίγκιπας να σε σώσει, εκείνος επίσης παγιδεύεται μαζί σου. Η μόνη διαφορά, φυσικά, είναι ότι δεν είμαστε παγιδευμένοι στο σπίτι, αλλά είμαστε ασφαλείς στο σπίτι.

Σε ρεαλιστικό επίπεδο, είναι γνωστό ότι η καθημερινή τριβή με το έταιρό σου ήμισυ μπορεί να εντείνει τους καυγάδες και δεν μπορούν όλες οι σχέσεις να χειριστούν την ένταση. Πώς λοιπόν θα καταφέρεις να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή, ενώ βρίσκεσαι όλη μέρα με το σύντροφό σου; Βέβαια, ο ρομαντισμός είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε απασχολεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της σχέσης σου. Εδώ είναι οκτώ τρόποι για να τη διατηρήσεις ζωντανή, ενώ είσαι επ ‘αόριστον κολλημένη με το σύντροφό σου κάτω από την ίδια στέγη.


1. Να περνάς αρκετό χρόνο μόνη σου

Ακόμη και αν απολαμβάνεις την παρέα του συντρόφού σου 24 ώρες την ημέρα, χρειάζεσαι αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου. Κάνε βόλτες μόνη σου για να αλλάξεις περιβάλλον (ειδικά αν βρίσκεσαι σε μικρό σπίτι) και βεβαιώσου ότι φροντίζεις τον εαυτό σου κάθε μέρα. Κάνε ένα απολαυστικό μπάνιο ή yoga και θυμήσου ότι το να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου δεν θα κάνει καλό μόνο σε εσένα, αλλά και στη σχέση σου.

2. Όρισε μερικούς νέους βασικούς κανόνες και προγράμματα εργασίας

Πιθανότατα, η ρουτίνα έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου. Σε μια κανονική κατάσταση, ήξερες πόσο θα είσαι στη δουλειά, πότε θα βγάλεις τα σκουπίδια, πότε είναι η σειρά σου για να φτιάξεις δείπνο και ποιος πρέπει να βγάλει το σκυλί σήμερα. Από τη στιγμή που είμαστε κεκλεισμένων των θυρών, η ρουτίνα και γενικά το πρόγραμμά μας έχει αλλάξει.

Οι καθημερινές δουλειές δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για την καθαριότητα του σπιτιού, αλλά περνάνε την ιδέα ότι και τα δύο άτομα της σχέσης αλληλοβοηθιούνται. Επειδή οι δουλειές πιθανόν να φαίνονται διαφορετικές σε αυτή τη νέα ρουτίνα, δημιουργήστε αμφότεροι ένα νέο πρόγραμμα και συζητήστε τους βασικούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν και θα λειτουργήσουν καλύτερα.

3. Επικοινώνησε αντί να μαλώνεις

Οποιαδήποτε δραστική αλλαγή, που αλλάζει τη ζωή – ειδικά σε μια τέτοια σκληρή περίοδο – δεν είναι ποτέ εύκολη η προσαρμογή. Όλος ο κόσμος είναι φοβισμένος, αγχωμένος και συναισθηματικά ευάλωτος. Οι πιθανότητες είναι και οι δύο: 1. να λες πράγματα που δεν εννοείς, 2. να φέρεις τις χειρότερες εκδοχές του εαυτού σου στο φως. Προσπάθησε να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό και δικαιολόγησε – έστω και στο ελάχιστο – μερικά λάθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν διαπιστώσεις ότι εξακολουθείς να αγωνίζεσαι υπερβολικά γι’ αυτή τη σχέση, ενώ δεν υπάρχει ανταπόκριση, δοκίμασε ένα “τελετουργικό συμφιλίωσης”, που βασίζεται στην επικοινωνία και στην υποχώρηση.

4. Κάνε κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου

Είσαι λοιπόν αγχωμένη εδώ και τέσσερις εβδομάδες, τρως κυρίως παχυντικά φαγητά και δεν κάνεις τακτικά ντους. Περιττό να πούμε ότι η “σπίθα” στη σχέση σου μπορεί να μην είναι σε πλήρη ισχύ αυτές τις μέρες. Σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι, αλλά αν αισθάνεσαι ότι η σχέση σου πέφτει σε μια αντι-ρομαντική ρουτίνα, προσπάθησε να “καρυκεύσεις” τις καθημερινές σου συνήθειες, κάνοντας κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά. Μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου, κάνοντας συχνά cocooning, να βγαίνεις έξω για τρέξιμο, να χαλαρώσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο ή να μαγειρέψεις κάτι περίπλοκο, που νωρίτερα δεν θα είχες το χρόνο να το κάνεις.

5. Προσπάθησε να περνάς επιπλέον χρόνο μαζί με τον σύντροφό σου

Παρόλο που είναι πολύ σημαντικό να περνάς χρόνο με τη σχέση σου, βεβαιώσου ότι κάποιο μέρος του χρόνου σου ξοδεύεται στον σύντροφό σου. Έτσι, μπορείς να αποτρέψεις να μετατραπεί η σχέση σου σε καταστροφική. Μία λύση μπορεί να είναι να περάσετε το χρόνο σας, ξεκινώντας ένα νέο χόμπι και κάνοντας διασκεδαστικές δραστηριότητες μαζί.

6. Να εκφράζεις ευγνωμοσύνη καθημερινά

Η ευγνωμοσύνη, ειδικά κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων καταστάσεων, μπορεί να σώσει τη σχέση σου. Το φαινόμενο της αρνητικότητας δημιουργεί στον εγκέφαλο την εντύπωση ότι είναι εγγενώς συνηθισμένος να επικεντρώνεται στο κακό περισσότερο από το καλό. Οι δυσάρεστες σκέψεις έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην ψυχολογία μας από τις θετικές.

Επειδή είναι χρήσιμο να αποφύγεις την αρνητικότητα, μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι ο σύντροφός σου δεν είναι αλάθητος και απλά εσύ δεν παρατηρείς τίποτα άλλο από τα ελαττώματά του χαρακτήρα του. Προσπάθησε να αντιστρέψεις το φαινόμενο αρνητικότητας κάνοντας μια προσπάθεια να παρατηρήσεις τα σημαντικά χαρακτηριστικά του άλλου και να τα εκφράσεις δυνατά έτσι ώστε να αισθάνονται εκτιμώμενα.

7. Ξέθαψε παλιές φωτογραφίες, βίντεο ή μηνύματα

Μπορείς να αφιερώσεις τον επιπλέον χρόνο μαζί με το σύντροφό σου για να επαναφέρεις στη μνήμη σου παλιές στιγμές μέσω φωτογραφιών, βίντεο και μηνυμάτων. Για να νιώσεις απόλυτα χαρούμενη στη σχέση σου σε μια περίοδο όπου τα συναισθήματα είναι έντονα, προσπάθησε να βρεις τέσσερις καλές στιγμές για να εξαλείψεις κάθε περίπτωση καυγά με το έταιρό σου ήμισυ. Η νοσταλγία μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να θυμηθείς το λόγο που ερωτεύτηκες το σύντροφό σου.

8. Σκέψου ότι η σχέση σου είναι μια “ασφαλής ζώνη”

Υπάρχει αρκετή σύγκρουση στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να υπάρχει σύγκρουση και στη σχέση σου. Ο καθένας πιθανόν να αντιδράσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οπότε θυμήσου ότι οι καυγάδες είναι πολύ πιθανόν να συμβούν. Αντί να αισθάνεσαι ότι είσαι «κολλημένη» μαζί με το σύντροφό σου, εκτίμησε ότι μπορείς να περάσεις αυτήν την περίεργη περίοδο με κάποιον δίπλα σου. Προσπάθησε να βλέπεις τη σχέση σου ως μια ασφαλής ζώνη επιβίωσης, ενώ προσφέρεις υποστήριξη και συμπόνοια στο σύντροφό σου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ