2020-04-23 11:19:05
Φωτογραφία για Καιρός: Άστατος με ενισχυμένους ανέμους την Πέμπτη
Σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού έως και το Σάββατο - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και βροχές στα δυτικά, στα βόρεια, στη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένεται για σήμερα Πέμπτη, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 23/04/2020 περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα δυτικά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 10 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά στα βόρεια πελάγη, στις Βόρειες Κυκλάδες και στα ανατολικά παράκτια τμήματα θα αγγίξουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Τοπικές βροχές στα νησιά την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές
της.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ