2020-04-27 09:20:15
Φωτογραφία για Παγώνει η ψηφιακή μετάβαση
Στάσιμη παραμένει η υπόθεση της ψηφιακής μετάβασης, με όλες τις απαραίτητες ενέργειες να έχουν παγώσει στα αρμόδια υπουργεία. Η ψηφιακή μετακίνηση των δύο παρόχων δικτύου, της ΕΡΤ και της Digea, θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει τουλάχιστον για τα Δωδεκάνησα και τον Έβρο, με βάση τις θέσεις που έδωσε η τελευταία υπουργική απόφαση για τα σημεία εκπομπής ανά την Ελλάδα, μετά την αποκοπή των συχνοτήτων στα UHF από την 50ή και πάνω (Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ), που θα δοθούν στις τηλεπικοινωνίες.

Ο νέος ψηφιακός χάρτης ωστόσο δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Στο μεταξύ, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων και του «Μένουμε Σπίτι», χιλιάδες κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη έμεινε κυριολεκτικά στη μέση.

Ειδικά για τις περιοχές που είχαν δηλώσει πως θέλουν επιδότηση για την Digea
. O ιδιώτης πάροχος δικτύου, ωστόσο, δεν μπόρεσε να καλύψει αυτές τις περιοχές γιατί έβαλε πλαφόν στον αριθμό των αιτήσεων. Έτσι, σε πολλές περιοχές της χώρας οι δήμοι ζητούν τώρα από τους κατοίκους να υποβάλουν νέα αίτηση για πρόσβαση μέσω της Cosmote. Και αυτό όμως σταμάτησε με την έναρξη της επιδημικής κρίσης. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση στους ελληνικούς σταθμούς.

Ο Δήμος Καρπάθου, στον οποίο πολλά χωριά βρίσκονται εκτός ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης, ανακοίνωσε στους κατοίκους του πως θα αναλάβει να φέρει τηλεοπτικό σήμα με δικά του έξοδα! Συγκεκριμένα, έχει αρχίσει τη διαδικασία για την τοποθέτηση αναμεταδοτών προκειμένου να καλύψει με σήμα Digea τα χωριά Αρκάσα, Πύλες, Όθος και Μεσοχώρι, ενώ η ευρύτερη περιοχή του Λευκού θα καλυφθεί από αναμεταδότη της Κάσου. Με αυτήν την απόφαση καταστρατηγείται η προηγούμενη, που απαγόρευε στους δήμους να «επιδοτούν» την ιδιωτική εταιρεία της Digea, τοποθετώντας με ίδιους πόρους αναμεταδότες σε σημεία που δεν καλύπτει.

typologies

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ