2020-05-04 19:48:29
Φωτογραφία για Audrey Hepburn Η πολυβραβευμένη ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1929.
Δεν είναι σίγουρα η γυναίκα μυστήριο· έχουν γραφτεί τόσα και τόσα για την Audrey Hepburn, όμως η απορία μας πώς ένας άνθρωπος μπορούσε να είναι τόσο ταλαντούχος,

έξυπνος, chic, αλλά και ισορροπημένος δε λύθηκε ποτέ, ό,τι κι αν διαβάσαμε για εκείνη. Σαν σήμερα λοιπόν, που γεννήθηκε, αναζητήσαμε μερικά trivia που δεν έχουν γίνει τόσο γνωστά και αφορούν τη ζωή της πολυβραβευμένης Βρετανίδας ηθοποιού.

1. Το Hepburn ήταν ψευδώνυμο. Το πραγματικό της όνομα ήταν Audrey Kathleen Ruston, ενώ το επώνυμο με το οποίο έγινε ευρέως γνωστή ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί μετά το 1948.

2. Ήταν κάτοχος EGOT. Δηλαδή ήταν μεταξύ των ελάχιστων εκείνων ανθρώπων που έχουν κερδίσει Emmy (Outstanding Individual Achievement – Informational Programming Gardens of the World), Grammy (Καλύτερο Αφηγηματικό Άλμπουμ για Παιδιά για το Audrey Hepburn’s Enchanted Tales), Oscar (καλύτερης ηθοποιού για το Roman Holiday) και Tony (καλύτερης ηθοποιού για το Ondine).


Photo by Hulton Archive/Getty Images

3. Μιλούσε 5 γλώσσες: Αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ολλανδικά και ιταλικά.

4. Δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Truman Capote για το Holly Golightly. Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας ήθελε εξαρχής τη Marilyn Monroe. Ωστόσο εκείνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της συμβούλου της δεν δέχτηκε τον ρόλο και έτσι κατέληξε σε εκείνη.

5. Ήταν εσωστρεφής τύπος. Έτσι τουλάχιστον εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της στο Life Magazine: «Πρέπει να μένω μόνη μου πολύ συχνά. Θα ήμουν αρκετά χαρούμενη αν έμενα από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας μόνη στο διαμέρισμά μου. Με αυτόν τον τρόπο επαναφορτίζω τις μπαταρίες μου».

6. Της άρεσε πάρα πολύ το γαλάζιο. Κατά τα λεγόμενα του γιου της Luca Dotti, η γαλαζοπράσινη απόχρωση ήταν η αγαπημένη της.

Photo by Hulton Archive/Getty Images

7. Ξεκίνησε να χορεύει σε ηλικία 5 ετών. Μέχρι το 1944, ήταν ήδη ολοκληρωμένη μπαλαρίνα και χόρευε στα κρυφά με ομάδες χορευτών προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την ολλανδική αντίσταση εναντίον των Γερμανών.

8. Παρόλα αυτά, οι γονείς της συμπαθούσαν τους Ναζί. Για την ακρίβεια, ο πατέρας της, ο οποίος την εγκατέλειψε όταν ήταν μικρή, αλλά και η μητέρα της Ella ήταν μέλη βρετανικής φασιστικής ένωσης, όπως γράφει το Biography.com. Ευτυχώς, τη δεκαετία του ’50 σχεδόν κανείς δεν το γνώριζε, γιατί θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την καριέρα της.

9. Είχε ως κατοικίδιο ένα μωρό ελάφι ονόματι Pippin. Κατά το περιοδικό Another, το υιοθέτησε το 1959, όταν στα γυρίσματα της ταινίας Green Mansions, ο εκπαιδευτής ζώων της πρότεινε να το πάρει σπίτι της ώστε να την ακολουθεί και στη μεγάλη οθόνη όπως έπρεπε για τον ρόλο. Εκείνη δέθηκε τόσο με το ζωάκι σε σημείο να το παίρνει μαζί της ακόμα και στο σουπερμάρκετ.

Photo by Fox Photos/Getty Images

10. Τα πόδια της ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Παρότι μικροσκοπική η ίδια, στα παπούτσια φορούσε νούμερο 40. Τις μπαλαρίνες της στο μεταξύ, τις αγόραζε μισό νούμερο μεγαλύτερες ώστε να αποφεύγει να φαίνονται πατικωμένα τα πόδια της.

11. Είδος τουλίπας έχει πάρει το όνομά της. Για την ακρίβεια, ένα νέο υβριδικό είδος τουλίπας στην Ολλανδία «βαφτίστηκε» Hepburn ως φόρος τιμής στην καριέρα και το πολυετές έργο της για λογαριασμό της UNICEF.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ