2020-05-06 22:00:21
Φωτογραφία για Bugatti Chiron Pur Sport
Ο γνωστός μας από την κινηματογραφική ταινία «Ο Πόλεμος των Άστρων» στρατιώτης Stormtrooper μας παρουσιάζει το αγαπημένο του αυτοκίνητο, την Bugatti Chiron Pur Sport.

Σαφώς το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες αποτελεί μία ψηφιακή απεικόνιση από τον καλλιτέχνη Shashank Das. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όχι πως δεν θα ήταν. Το γαλλικό hypercar απλά έχει υποστεί μικρές αισθητικής φύσεως παρεμβάσεις, αποκλειστικά στο αμάξωμα. Για παράδειγμα, κυριαρχεί ο λευκός χρωματισμός που, κακά τα ψέματα, του ταιριάζει πολύ και κάνει μία ιδανική αντίθεση με τις μαύρες επιφάνειες από carbon, τόσο στη μάσκα, στους αεραγωγούς, στο splitter, όσο και στα πλαϊνά. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί διαφορετικής σχεδίασης ζάντες, ενώ πίσω κυριαρχεί η τεράστια αεροτομή και ο εντυπωσιακός διαχύτης. Τέλος, ο κος Das αποφάσισε να αντικαταστήσει τα λευκά LED φώτα ημέρας με κόκκινα, προσθέτοντας επιπλέον αγριάδα στην εμφάνιση.


Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα, να αναφέρουμε ότι η Pur Sport αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση στη γκάμα της Bugatti Chiron. Σε σχέση με την βασική Chiron είναι κατά 50 kg πιο ελαφριά, προσφέρει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη downforce και βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, χάρη στην διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης, με την τοποθέτηση πιο σφικτών ελατηρίων (+65% εμπρός, +33% πίσω), αλλά και των ελαστικών της Michelin Cup 2 R, διάστασης 285/30-20 εμπρός και 355/25-21 πίσω. Ο κινητήρας παραμένει ο quad-turbo W16 των 8,0 λίτρων, με την ισχύ να παραμένει στους 1.500 PS και τα 163,1 kgm ροπής. Ο «κόφτης» βρίσκεται τώρα ψηλότερα κατά 200 rpm, συγκεκριμένα στις 6.900 rpm, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διαθέτει διαφορετική κλιμάκωση, με πιο κοντές σχέσεις. Αποτέλεσμα η βελτίωση κατά 40% των χρόνων για τις ρεπρίζ (60-80 km/h με 6η σε 2,0 δευτερόλεπτα), αλλά ταυτόχρονα η μείωση στην τελική ταχύτητα από τα 420 στα 350 km/h. H Bugatti θα κατασκευάσει 60 μονάδες της Chiron Pur Sport, με την τιμή να ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε επίσης
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ