2020-05-07 00:23:36
Φωτογραφία για Τραμπ: Ποιος ήταν ο μεγαλοφυής θείος του στον πιστεύει ότι... έμοιασε;
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναγόρευσε τη χλωροκίνη σε πανάκεια για την πανδημία του κορωνοϊού. Χωρίς να λάβει υπόψιν του επιστημονικά δεδομένα, απλώς επειδή αυτό

αποφάσισε ο ίδιος. Προηγουμένως είχε βαφτίσει τον Covid-19 «κινέζικο ιό» και είχε προφητεύσει ότι «θα εξαφανιστεί μόνος του». Αργότερα συνέστησε στους συμπολίτες του να κάνουν ενέσεις με απολυμαντικό. Και ταυτόχρονα, με κάθε ευκαιρία, κομπάζει επαίρεται ότι «είμαστε οικογένεια επιστημόνων, έχω πάρει κι εγώ από το DNA του θείου μου του Τζον» κ.λπ.

Ο Τζον Τζ. Τραμπ απεβίωσε το 1985, σε ηλικία 78 ετών. Άρα, δεν είχε τη χαρά να καμαρώσει τον γιο του αδελφού του, του Φρεντ Τραμπ, να αναλαμβάνει τα ηνία των ΗΠΑ και μαζί με αυτά ολόκληρου του Πλανήτη (σχεδόν). Πάντως, εάν εξαιρεθεί αυτό το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα εις βάρος του, στερώντας του τη μοναδική ευκαιρία να στεφθεί Πρώτος Θείος των ΗΠΑ χάριν του Ντόναλντ, ο Τζον Τραμπ υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμων.


Με πολυσχιδή δράση και με σημαντικές εφευρέσεις, πολυβραβευμένος και με σημαντικές διακρίσεις, εκτός όλων των άλλων επιτευγμάτων του ο Τζον Τραμπ διετέλεσε καθηγητής επί μακρόν σε ένα από τα καλύτερα πολυτεχνεία του κόσμου, το MIT (Massachusetts Institute of Technology). Στην τροπαιοθήκη του Τζον Τραμπ φιγουράρουν δύο μετάλλια τιμής, από δύο προέδρους των ΗΠΑ. Το πρώτο του απονεμήθηκε από τον Χάρι Τρούμαν και το δεύτερο, μετά θάνατον, από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν. Το κυρίως πεδίο του ήταν η φυσική των μικροσωματιδίων και ο ηλεκτρισμός, τα ενδιαφέροντά του όμως ποίκιλαν, οδηγώντας τον στην ιατρική αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Κάποτε ο Τζον Τραμπ είχε εισηγηθεί -σε θεωρητικό επίπεδο- μια μορφή θεραπείας της ηπατίτιδας με έγχυση ηλεκτρονίων απευθείας στην επιδερμίδα του ασθενή. Παρόμοια μέθοδο είχε προτείνει και για μια άλλη νόσο, καθώς ήταν πεπεισμένος ότι ο βομβαρδισμός με ηλεκτρόνια θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν υπερόπλο στα χέρια των γιατρών.

Στη θέση του ο Ντόναλντ Τραμπ θα διατυμπάνιζε σε όλη την υφήλιο ότι «ανακάλυψα τη θεραπεία για την ηπατίτιδα». Ο θείος του, όμως, ήταν πολύ πιο σοβαρός και μετρημένος. Γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να δοκιμάσει στην πράξη, σε πειραματόζωα αλλά και σε ανθρώπους, την αποτελεσματικότητα των μεθόδων ίασης που είχε επινοήσει, παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή συνανθρώπων του. Κι έτσι εγκατέλειψε την ιδέα των βομβαρδισμών με ηλεκτρόνια.

Στράφηκε στη θεραπεία του καρκίνου, όπου συνέβαλε στη σωτηρία πασχόντων από την επάρατη, μέσω ενός μηχανήματος, το οποίο είχε τη δυνατότητα να εφαρμόζει σημειακά μια εκκένωση 2 εκατομμυρίων βολτ. Με αυτό το μεγα-ηλεκτροσόκ, η μηχανή του Τραμπ μπορούσε να καυτηριάσει καρκινικά κύτταρα με τη μέγιστη ακρίβεια σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή του ανθρώπινου οργανισμού, χωρίς να επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τους γειτονικούς ιστούς, τα όργανα κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τζον Τραμπ ασχολήθηκε με τα ραντάρ και συνέβαλε καθοριστικά στη βελτίωση των ανιχνευτικών μέσων. Αργότερα, πρωτοπορώντας και προλαμβάνοντας εξελίξεις οι οποίες θα προβλημάτιζαν πολύ αργότερα την ανθρωπότητα, ο Τζον Τραμπ ανέπτυξε καινοτόμες μεθόδους απολύμανσης των αστικών αποβλήτων. Και δεν θα ήταν άστοχο να παρατηρήσει κανείς ότι ενώ εκείνος αγωνιούσε για το περιβάλλον, ο ανιψιός του κάνει ακριβώς το αντίθετο, περιφρονώντας κάθε διεθνή πρωτοβουλία ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή και κάθε άλλο ζήτημα που προϋποθέτει οικολογική ευαισθησία. Ή και κάθε είδους ευαισθησία, γενικότερα.

Ο γιος ενός παλιού συνεργάτη και στενού φίλου του Τζον Τραμπ, ονόματι Ρόμπερτ βαν ντε Γκράαφ, λέει ότι «ο Τζον Τραμπ θα αντιμετώπιζε με φρίκη με αυτά που λέει ο Ντόναλντ για την πανδημία». Αυτό, βεβαίως, ουδόλως πτοεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος δεν σταματά να δηλώνει υπερήφανος για τον σπουδαίο του θείο. Το 2016, φερ' ειπείν, λίγο καιρό αφ' ότου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναλάβει την προεδρία, ρωτήθηκε σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Απάντησε ότι ο ίδιος δεν ανησυχεί μεν, αλλά ότι «επιστήμονες υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Άλλοι λένε αυτό και άλλοι το αντίθετο. Πάντως είναι επιστήμονες. Ο θείος μου, ας πούμε, ήταν μέγας καθηγητής στο ΜΙΤ και για πολλά χρόνια. Δεν είχαμε συζητήσει για την κλιματική αλλαγή συγκεκριμένα, αλλά εγώ έχω αυτό το φυσικό ένστικτο για την επιστήμη. Γι' αυτό σας λέω ότι υπάρχουν επιστήμονες και από τις δύο πλευρές».

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχαιρε δημοσίως τον εαυτό του διότι «έχω έναν κορυφαίο καθηγητή στο ΜΙΤ -θείος μου. Ο Δρ. Τζον Τραμπ. Μια μεγαλοφυία. Το 'χω κι εγώ στο αίμα μου. Είμαι μεγάλο μυαλό».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ