2020-05-08 09:32:28
Φωτογραφία για Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός
Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό σε ηλικία 74 ετών ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό από τις 26 Μαρτίου.

Υπήρξε γνωστός καθηγητής καρδιολογίας, ο οποίος εργάστηκε στα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς, Ωνάσειο και Αττικόν. Επίσης, ήταν προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου και εξελίχθηκε σε στενό συνεργάτη του, εργαζόμενος ως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση την περίοδο 1993-1996.

Ως υπουργός Υγείας, ανάμεσα στα άλλα:

Δημιούργησε στη χώρα μονάδες αεροπλάνων του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή αρρώστων από τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές, με πλήρωμα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δημιούργησε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) με επέκτασή του σε όλη τη χώρα και εισήγαγε για τους χρήστες ναρκωτικών τη θεραπεία με μεθαδόνη.

Εισήγαγε την τηλεϊατρική στη χώρα και εγκατέστησε τους πρώτους σταθμούς στα νησιά.

Δημιούργησε την επιτροπή των 7 ξένων εμπειρογνωμόνων από καθηγητές των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων της Ευρώπης με επικεφαλής τον Πρύτανη του London School of Economics η οποία εισηγήθηκε το νόμο για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με βάση κυρίως το Σκανδιναβικό πρότυπο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ