2020-05-08 23:34:32
Φωτογραφία για Τραμπ ο Μασκ: Ανοίγει με το «έτσι θέλω» το εργοστάσιό του
Μεταξύ των εντολών της πολιτείας της Καλιφόρνια και εκείνων της κομητείας όπου βρίσκεται το εργοστάσιό του, ο Μασκ επιλέγει εκείνες που τον βολεύουν για να το ξανανοίξει - κι όχι αυτές που ισχύουν

Η Tesla Inc σκοπεύει να ανοίξει ξανά το μοναδικό εργοστάσιο αυτοκινήτων που διατηρεί σε αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη κομητεία τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg επικαλούμενο email του Ίλον Μάσκ στο προσωπικό.

Η κίνηση έρχεται μια μέρα αφότου η Καλιφόρνια επέτρεψε στους κατασκευαστές της πολιτείας να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους, απόφαση που σχολιάστηκε με ένα ενθουσιώδες «Ναι !!» στο twitter από τον Έλον Μασκ.

Ο Μασκ έχει επικρίνει τις εντολές για lockdown και τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι, χαρακτηρίζοντάς τες «σοβαρούς κινδύνους» για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και «αντισυνταγματικές», προσθέτωντας ότι θα κατέπιπταν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla σκοπεύει να επανεκκινήσει το εργοστάσιο της Fremont σήμερα το απόγευμα, ωστόσο το lockdown στην Αλαμέντα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Έτσι, σύμφωνα με την εντολή της κομητείας, το εργοστάσιο Fremont δεν επιτρέπεται να λειτουργεί με κανονική δραστηριότητα.

Η οδηγία της πολιτείας της Καλιφόρνιας δεν αντικαθιστά το σχέδιο της κομητείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της Αλαμέντα στο Reuters την Πέμπτη.

Το εργοστάσιο στο Φρέμοντ σταμάτησε τις δραστηριότητές του στα μέσα Μαρτίου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ