2020-05-08 23:36:28
Φωτογραφία για «Όπλα» τεχνητής νοημοσύνης για τζιχαντιστές για τα «fake news» του Τραμπ
Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο έχει προσαρμοστεί ειδικά στο να εντοπίζει εκ των προτέρων συγκεκριμένες αποστροφές από τους λόγους του Τραμπ, οι οποίες προορίζονται να γίνουν viral και να αναπαραχθούν κατά κόρον, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τον δικό τους «ψηφιακό στρατό», όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι, φτιάχνουν οι Δημοκρατικοί, προκειμένου να καταπολεμήσουν τις ομοβροντίες από fake news σε σχέση με τον κορωνοϊό. Αυτά που, κατά την άποψή τους, εξαπολύει διαρκώς ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, με στόχο την παραπλάνηση των Αμερικανών πολιτών.

Στην προσπάθειά τους αυτή, οι πολιτικοί αντίπαλοι του νυν προέδρου των ΗΠΑ -και οσονούπω υποψηφίου για την επανεκλογή του στο ύπατο διοικητικό αξίωμα- καταφεύγουν στην τεχνητή νοημοσύνη, επαναφέροντας σε δράση ένα εργαλείο που είχε χρησιμοποιηθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την αναχαίτιση της προπαγάνδας εκ μέρους των τζιχαντιστών του ISIS.


Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο έχει προσαρμοστεί ειδικά στο να εντοπίζει εκ των προτέρων συγκεκριμένες αποστροφές από τους λόγους του Τραμπ, οι οποίες προορίζονται να γίνουν viral και να αναπαραχθούν κατά κόρον, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολούθως, ο μηχανισμός αυτός θα επιλέγει τις κατάλληλες εκφράσεις οι οποίες, όχι απλώς θα αντικρούουν, αλλά θα κονιορτοποιούν τα ψευδο-επιχειρήματα του Ντόναλντ Τραμπ.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει περίπου 3,4 χρήστες των social media με μεγάλη επιρροή (influencers), ώστε να καταπνίξει άμεσα τα προεδρικά fake news. Το όλο εγχείρημα έχει αναλάβει μια εταιρεία με την ονομασία Defeat Disinfo («Πάταξε την Παραπληροφόρηση»). Πίσω από την επιτροπή πολιτικής δράσης, που διευθύνει τον εν λόγω οργανισμό για λογαριασμό του κόμματος των Δημοκρατικών, βρίσκεται ένας στρατηγός εν αποστρατεία, ο Στάνλεϊ ΜακΧρίσταλ, πρώην διοικητής της αμερικανικής και ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν.

Η Defeat Disinfo έχει δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ρομπότ ή, ακόμη χειρότερα, τα δικά της fake news. Ωστόσο, δεν αρνείται ότι σκοπεύει να πληρώσει influencers για να διασπείρουν τα δικά της μηνύματα, ιδιαίτερα εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και της τεταμένης προεκλογικής περιόδου που θα προηγηθεί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ