2020-05-12 23:29:49
Φωτογραφία για Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει - Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις
Οι φάσεις άρσης των μέτρων, οι μετακινήσεις και πώς οδηγούμαστε στην αργία και στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2020

Η αργία του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να είναι ουσιαστικά, η πρώτη αργία, έπειτα από την άρση των μέτρων, λόγω κορωνοϊού.

Η επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η 18η Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, όπου θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Η επόμενη φάση αφορά στην πρόσβαση στα νησιά της χώρας. Το σχέδιο είναι να είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα μπορεί ο κόσμος να ταξιδέψει κανονικά ακόμα και στα νησιά.

Διευκρινίζεται ωστόσο, πως «από την Δευτέρα 11 Μαΐου, επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά, και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από τις 11 Μαΐου».Οι ανωτέρω μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.


Υπενθυμίζεται ότι η αργία του Αγίου Πνεύματος «πέφτει» φέτος την Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Η ελληνική πρόταση για τον Τουρισμό στην Ευρώπη

To άνοιγμα των συνόρων στην ΕΕ και η αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι την ίδια ώρα, στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων την Τετάρτη. Οπως αποκαλύπτει δε, το Brussels Playbook του Politico στην Κομισιόν έχει κατατεθεί και ελληνική πρόταση.

Σύμφωνα με το Politico η Αθήνα έχει υποβάλει την δική της πρόταση στην Κομισιόν στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στόχος μας είναι να εργαστούμε για να επιτραπούν ξανά τα ταξίδια μεταξύ των χωρών της ΕΕ έως τις 15 Ιουνίου, όπου είναι δυνατόν».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ