2020-05-14 20:48:23
Φωτογραφία για Με τέρμα το γκάζι κινήθηκαν οι οδηγοί μετά την… καραντίνα!
Με τέρμα το… γκάζι φαίνεται ότι εξήλθαν από την καραντίνα οι Έλληνες οδηγοί

με πρωταγωνιστές του Κρητικούς με αποτέλεσμα η Τροχαία να βεβαιώσει χιλιάδες παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα. Παράλληλα άκρως ανησυχητικό κρίνεται το γεγονός πως αποδείχθηκε ότι πάρα πολλοί οδηγοί μετακινούν τα ανήλικα παιδιά τους στο αυτοκίνητο χωρίς την χρήση ειδικού καθίσματος!

Ειδικότερα την εβδομάδα 4 έως 10 Μαΐου 2020 στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 17.320 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, από 957 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 17.320 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 62 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.


Δηλαδή ένας στους πέντε ελεγχόμενους οδηγούς κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα ενώ ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά με το αυτοκίνητο χωρίς την χρήση ειδικών καθισμάτων γεγονός που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα ανήλικα παιδιά ή βρέφη σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (341), της Αττικής (270), της Πιερίας (269), των Σερρών (210), της Κορινθίας (207) και της Κοζάνης (144).

Σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα αλλάξει και κάποιες παραβάσεις θα έχουν πολύ υψηλά πρόστιμα όπως εκείνη την κίνησης οχήματος σε Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης αλλά και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ώστε να συνετιστούν περαιτέρω οι Έλληνες οδηγοί και να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ