2023-06-30 19:28:07
Φωτογραφία για ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ: Τα 4 πιο διαχρονικά καθίσματα για εξωτερικούς χώρους
Τα έπιπλα που θα χρησιμοποιηθούν στον κήπο ή το μπαλκόνι καθορίζουν όχι μόνο την αισθητική αλλά και την λειτουργικότητα του χώρου. 

Η σύγχρονη αγορά διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία επίπλων εξωτερικού χώρου σε ό,τι αφορά υλικά κατασκευής, σχεδιασμό και τιμές όμως κάποιες κατηγορίες καθισμάτων ανήκουν διαχρονικά στις πιο καλαίσθητες αλλά και πρακτικές επιλογές  για κάθε αυλή ή μπαλκόνι. 

Καρέκλες καφενείου

Με αισθητική ταυτισμένη με το καλοκαίρι οι καρέκλες αυτές, κατασκευασμένες από ξύλο και ψάθα, είναι ίσως το πιο δημοφιλές είδος καθίσματος τόσο σε ιδιωτικούς χώρους όσο και σε καταστήματα εστίασης.

Διατίθενται στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων, με ελαφρές διαφοροποιήσεις στο μέγεθος και τον σχεδιασμό, αλλά και αποχρώσεων.

Συνήθως οι σε φυσική απόχρωση άβαφτες καρέκλες αυτού του τύπου είναι οι πιο οικονομικές και ασφαλώς το ξύλο τους εύκολα μπορεί να βαφτεί σε οποιαδήποτε απόχρωση.


ΕΔΩ θα τις βρείτε με 26€

Ξύλινες σέζλονγκ

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές είδος καθίσματος για εξωτερικούς χώρους μερικά χρόνια πριν επιστρέφει δυναμικά σαν μια από τις πρακτικές και άνετες επιλογές.

Οι κλασικές ξύλινες σεζλονγκ.

Ιδανικές για κήπους και μπαλκόνια διαμορφωμένα για ...έναν ή για ...δύο, είναι το καταλληλότερο κάθισμα για χαλάρωση, διάβασμα κλπ ενώ οι περισσότερες διαθέτουν ειδικά στηρίγματα για ρύθμιση της πλάτης σε διαφορετικές θέσεις.

Το ξύλο τους ασφαλώς και μπορεί να βαφτεί σε οποιαδήποτε εκτός του φυσικού ξύλου απόχρωση ενώ στην σύγχρονη αγορά θα τις βρείτε και με πολύχρωμα - εμπριμέ υφάσματα.

Οι τιμές τους διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το μέγεθος, την στιβαρότητα της κατασκευής, το είδος ξύλου από το οποίο είναι κατασκευάσμενες αλλά και το αν διαθέτουν ή όχι μπράτσα.

Όμως ακόμη και δεν είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε για μια ιδιαίτερα ποιοτική τέτοια σεζλονγκ θα βρείτε στην αγορά οικονομικές επιλογές που με όχι υπέρογκο κόστος θα σας χαρίσουν αναντικατάστατες στιγμές χαλάρωσης.

ΕΔΩ θα τις βρείτε με 38€

Καρέκλες-πολυθρόνες σκηνοθέτη

Ίσως το πιο άνετο, καλαίσθητο αλλά και ταιριαστό σε κάθε εξωτερικό χώρο κάθισμα.

Οι καρέκλες - πολυθρόνες "σκηνοθέτη" εκτός της αισθητικής και της άνεσης που τις χαρακτηρίζουν είναι ο τύπος πολυθρόνας, που λόγω του ύψους της, εύκολα μπορεί να συνδυαστεί και με κάθε τραπέζι φαγητού σε εξωτερικούς χώρους ενώ και πολύ ευκολότερα αποθηκεύονται σε σχέση με άλλου τύπου καρέκλες. 

Στα πλεονεκτήματα της καρέκλας αυτού του τύπου, εκτός των άλλων, και το γεγονός ότι με τα υφασμάτινα ή τα πολυεστερικά διάτρητα πανιά το έπιπλο εύκολα ανανεώνεται και αλλάζει όψη, ενώ ασφαλώς και το ξύλο μπορεί να βαφτεί σε κάθε απόχρωση. 

Πρόκειται για τον τύπο καρέκλας για εξωτερικούς χώρους που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις τιμής ανάλογα με το είδος ξύλου που είναι κατασκευασμένη αλλά κυρίως την στιβαρότητα-ανθεκτικότητα της κατασκευής.

Η προστασία τους από υγρασία-νερό είναι το πιο καθοριστικό ώστε ακόμη και ελαφρού τύπου πολυθρόνες σκηνοθέτη να αντέξουν και να σας προσφέρουν άνεση στον κήπο ή το μπαλκόνι για πολλά χρόνια. 

ΕΔΩ θα την βρείτε με 22€

Φερ φορζέ

Αρκετοί σίγουρα θυμούνται τις κούνιες, τις ογκώδεις φερ φορζέ καρέκλες-πολυθρόνες αλλά και τραπέζια που αποτελούσαν το απόλυτο ....must για κήπους και μπαλκόνια κάποιες δεκαετίες πριν.

Μια πιο σύχρονη και ευέλικτη εκδοχή μεταλλικών επίπλων ανήκει πλέον στα πιο δημοφιλή για χρήση σε εξωτερικούς χώρους,  τα περισσότερα με τον ίδιο vintage σχεδιασμό.

Λόγω του μεγέθους τους οι καρέκλες αυτές είναι ιδανικές για μικρούς χώρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς ή με μαξιλάρι για μεγαλύτερη άνεση και φυσικά να βαφτούν, τόσο αρχικά όσο και όταν το αρχικό τους χρώμα φθαρεί, σε οποιαδήποτε απόχρωση. 

Λόγω της απουσίας ενσωματωμένου υφάσματος αποτελούν ιδανική επιλογή για χώρους πλήρως εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες ή σημεία που συχνά δέχονται ...επιδρομές κατοικιδίων :)

ΕΔΩ θα τις βρείτε με 35€
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ