2020-05-14 22:55:44
Φωτογραφία για Η Κoμισιόν απειλεί να σύρει τη Βρετανία στα δικαστήρια..



Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να προσφύγει δικαστικώς εναντίον της Βρετανίας, για το ζήτημα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών. Η Κομισιόν, που έχει εγείρει το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή, υποστηρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Ευρώπη για τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές που θέτουν περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

Η Κομισιόν έδωσε διορία τεσσάρων μηνών στη Βρετανία να επανορθώσει, χωρίς όμως να προβαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν η χώρα δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα, τότε η Κομισιόν απειλεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της νομικής διαδικασίας.

«Τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που θα διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου, όπως ορίζονται στη Συμφωνία Αποχώρησης, βασίζονται στα δικαιώματα που απολαμβάνουν στη Βρετανία σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε.», αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. 

Από τότε που αποχώρησε από την Ε.Ε, στα τέλη Ιανουαρίου, η Βρετανία βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο έως τα τέλη του 2020 και συνεχίζει να δεσμεύεται από τους κανονισμούς της Ε.Ε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ