2020-05-18 15:24:32
Φωτογραφία για Εγκλωβισμένα στην Ουκρανία 100 και πλέον μωράκια
Περισσότερα από εκατό μωράκια που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες είναι εγκλωβισμένα στην Ουκρανία, και οι γονείς τους δεν μπορούν να έρθουν για να τα πάρουν λόγω του κλεισίματος των συνόρων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Εάν το lockdown παραταθεί, εκτιμάται πως ο αριθμός τους θα μπορούσε να ξεπεράσει σύντομα τα χίλια.

Η Ουκρανία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα ζευγάρια που θέλουν να ασκήσουν την παρένθετη μητρότητα. Σύμφωνα με τον ουκρανικό νόμο, μόνο ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που είναι παντρεμένα και αναγνωρίζονται ως στείρα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. H κατάσταση αυτή απορρέει σε μεγάλο βαθμό λόγω της φτώχειας στην Ουκρανία και οι επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί προτιμώνται από τους αλλοδαπούς γονείς λόγω της σχετικά χαμηλής τιμής.

Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, τα νεογέννητα μοιράζονται την ιθαγένεια των βιολογικών γονέων τους. Λόγω της πανδημίας, οι ξένοι γονείς χρειάζονται ειδική άδεια για την είσοδο στην Ουκρανία, η οποία εκδίδεται κατόπιν αιτήματος της χώρας καταγωγής τους. Ωστόσο, ορισμένες από τις πρεσβείες τους αρνούνται να παρέμβουν και το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Γαλλία, όπου απαγορεύεται η παρένθετη μητρότητα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ