2020-05-19 17:46:15
Φωτογραφία για Πώς ο Γουόρεν Μπάφετ έπεσε θύμα απάτης στην Γερμανία χάνοντας σχεδόν 1 δισ. ευρώ!
Τον Φεβρουάριο του 2017, θυγατρική της Berkshire Hathaway Inc του Μπάφετ πλήρωσε 800 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τον Wilhelm Schulz, μια εταιρεία ανοξείδωτου χάλυβα - Tι αποκαλύφθηκε και πώς η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια

Eρευνα για απάτη διεξάγεται στην Γερμανία για μια εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων σωληνώσεων που όσο κι αν ακούγεται απίστευτο φέρεται να εξαπάτησε τον γκουρού των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ. Τον Φεβρουάριο του 2017 η θυγατρική της Berkshire Hathaway Inc του Μπάφετ πλήρωσε 800 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τον Wilhelm Schulz, μια οικογενειακή εταιρεία ανοξείδωτου χάλυβα με έδρα το Krefeld της Δυτικής Γερμανίας.

Την ίδια χρονιά ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι ο Μπάαφετ πιάστηκε… κορόιδο. Η αμερικανική εταιρεία άρχισε να αναρωτιέται αν τα έγγραφα της γερμανικής εταιρείας ήταν πλαστά για να δημιουργήσουν την εντύπωση μιας ακμάζουσας επιχείρησης. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία που μόλις είχε αγοράσει Μπάφετ αντιμετώπιζε προβλήματα και κινδύνευε να χρεοκοπήσει. Στις 9 Απριλίου, ένα δικαστήριο διαιτησίας της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι η γερμανική εταιρεία είχε παραπλανήσει συστηματικά τους επενδυτές πριν από την εξαγορά της και στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη της μετά.


Το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, 132 σελίδων παραπέμπει σε απάτη. «Εσωτερικά έγγραφα που αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δείχνουν ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους της Wilhelm Schulz ήταν στο κόλπο παρουσιάζοντας τουλάχιστον 47 επιχειρηματικές συμφωνίες που όμως ήταν πλήρως κατασκευασμένες. Το διαιτητικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης αναφέρει στην απόφασή του ότι η γερμανική εταιρεία δεν άξιζε πάνω από 157 εκατ. ευρώ και σίγουρα όχι τα 800 εκατ. ευρώ που επένδυσε ο Μπάφετ. Μετά την απόφαση στις ΗΠΑ, ένας εισαγγελέας στο Ντίσελντορφ έχει ξεκινήσει έρευνα για την εταιρεία με την υποψία της απάτης για πλαστογράφηση εγγράφων και παραποίηση ισολογισμών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ