2020-05-23 17:30:08
Φωτογραφία για Πρεμιέρα στο Open
Πρεμιέρα για το «KitcheN' Health» το Σάββατο 23 Μαΐου στις 18:45 στο OPEN. Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά και νόστιμα, αλλά και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το «KitcheN' Health» είναι μία νέα διατροφική προσέγγιση, κατά την οποία κάθε γεύμα εκτός από το διατροφικό του ρόλο έχει και θεραπευτικό σκοπό. Με ξεναγό τη γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαθαίνουμε μέσα από τη διεθνή κουζίνα, γευστικές συνταγές που μας βοηθούν να θωρακίσουμε την υγεία μας.

Η κουζίνα τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών των συνταγών αλλά και το σωστό συνδυασμό των υλικών και της σωστής παρασκευής τους. Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό θα είναι πρωταγωνιστής και θα παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού (η μία συνοδευτικό), μία συνταγή γλυκού αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για άλλες χρήσεις του βασικού υλικού μας.


Στο πρώτο επεισόδιο το Σάββατο 23 Μαΐου, η Μαρία μας μαθαίνει τα πάντα για το παντζάρι, ένα από τα ισχυρότερα φάρμακα που μας έχει δωρίσει η φύση! Μαγειρεύει ένα νοστιμότατο κουσκούς παντζαρότο με ψητές γαρίδες και μία δροσερή σαλάτα με παντζαρόχορτα, ανθότυρο και ντακάκια χαρουπιού. Η Μαρία, ολοκληρώνει τις γευστικές προτάσεις της, με ένα πεντανόστιμο, εύκολο και υγιεινό επιδόρπιο, ένα κέικ παντζάρι, με αλεύρι ολικής άλεσης!

Η Μαρία συζητά με τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Πωλ Φαρατζιάν, για τις αντιγηραντικές ιδιότητες του παντζαριού, τον ρωτά για το σωστό συνδυασμό του με άλλα τρόφιμα που βοηθούν στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών του συστατικών, αλλά και για μία δίαιτα βασισμένη στο παντζάρι και ακόμα πώς φτιάχνουμε χυμό από παντζάρι χωρίς να καταστρέψουμε τα πολύτιμα συστατικά του.

Την Κυριακή 24 Μαΐου θα μάθουμε τα πάντα για το σκόρδο, το πανάρχαιο και πολύτιμο αυτό superfood, με τις ιαματικές ιδιότητες, που δίκαια το χαρακτηρίζουν φάρμακο της Φύσης! Η Μαρία, εκτός από το νόστιμο μενού, μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία του σκόρδου και χρήσιμα tips για τις πολλές χρήσεις του στην κουζίνα μας και όχι μόνο.

Η γευστική πρόταση της Μαρίας, βασισμένη στο σκόρδο, περιλαμβάνει: πεντανόστιμα κεμπάπ με σουτζουκάκια και πουρέ από κόκκινες φακές μαζί με πιτούλες βρώμης και ένα δροσερό ντιπ με βαλεριάνα, στραγγιστό γιαούρτι και σκόρδο. Μας εξηγεί την ειδική διαδικασία παλαίωσης ώστε από το λευκό να πάρουμε το μαύρο σκόρδο και μας φτιάχνει μία μοναδική σκορδαλιά με μαύρο σκόρδο. Και τέλος, μας γλυκαίνει με ένα φρουτένιο γλυκό με φράουλες και μπισκότα, που φτιάχνουμε με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα, για να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με ένα υπέροχο επιδόρπιο!

Τέλος, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, εξηγεί πώς η κατανάλωση σκόρδου βοηθά στην απώλεια βάρους, πώς θα το μαγειρέψουμε χωρίς να καταστρέψουμε τα ωφέλιμα συστατικά του και γιατί το μαύρο σκόρδο αποτελεί μία εξαιρετική υπερτροφή.

Tο KitcheN’ Health είναι ένα ταξίδι στα δώρα της φύσης! Σε κάθε επεισόδιο και ένα διαφορετικό υλικό, ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων! «KitcheN' Health» κάθε σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ