2020-05-27 09:10:02
Φωτογραφία για Η TSMC ετοιμάζει εργοστάσιο 5nm στις ΗΠΑ
Μετά τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η πρώτη ετοιμάζει ακόμη μια στρατηγική κίνηση που ίσως δυσκολέψει την παραγωγή chips για την κινέζικη Huawei. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Huawei, ο κινέζικος κολοσσός θα επιμείνει σε μετάβαση από την TSMC στην SMIC, μια από τις μεγαλύτερες και δημόσιες εταιρίες κατασκευής chip της Κίνας, με ιστορικό κατάχρησης IP και στο παρελθόν, εις βάρος της TSMC. Η συγκεκριμένη αν και βρίσκεται αισθητά πίσω όσον αφορά τα nodes της, ενδέχεται να λάβει κονδύλια ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωσή τους στο άμεσο μέλλον και την υποστήριξη των φορητών συσκευών της Huawei. 

 Με τις εντάσεις να έχουν αναζωπυρωθεί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι ιθύνοντες της TSMC μιλούν με την αμερικανική κυβέρνηση για τη κατασκευή ενός νέου εργοστασίου επί αμερικανικού εδάφους και πιο ειδικά, στη Πολιτεία της Αριζόνα. Οι εργασίες για τη κατασκευή θα μπουν σε τροχιά το 2021 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2024, ενώ στόχος της TSMC είναι να προσφέρει έως και 20.000 wafers το μήνα, με chips στα 5nm, ένας αρκετά μικρός αριθμός σε σχέση με τα υπόλοιπα εργοστάσιά της, όπως για παράδειγμα αυτά που βρίσκονται στη Ταϊβάν που εξυπηρετούν αρκετές εταιρίες με έως και 100.000 wafers το μήνα. 


Με βάση τα όσα είπε η TSMC, η κίνηση πραγματοποιείται ούτως ώστε να υπάρξει ένα high end node όπως τα 5nm εντός των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας συμφέροντα αρκετών μεγάλων εταιριών όπως της Apple μεταξύ άλλων, ενώ την ίδια στιγμή το αντίπαλο δέος της TSMC GlobalFoundries, φαίνεται πως δε κυνηγά τα πρωτεία όσον αφορά το μέγεθος των transistor της, μένοντας ελαφρώς πίσω από τη TSMC σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, το 2024 όπου θα παραδοθεί το εργοστάσιο για τη κατασκευή chips, η TSMC θα γίνει η ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής των ΗΠΑ δημιουργώντας παράλληλα έως και 1600 θέσεις εργασίας επί αμερικανικού εδάφους.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ