2020-05-29 00:07:10
Φωτογραφία για Κορωνοϊός - Γερμανία: Ριψοκίνδυνη δραστηριότητα το τραγούδι σύμφωνα με τις αρχές
Οι εκκλησιαστικές χορωδίες απαγορεύτηκαν σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι γερμανικές αρχές θεωρούν το τραγούδι ως μία ριψοκίνδυνη δραστηριότητα με το επιχείρημα ότι βοηθά στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό προειδοποιούν τις εκκλησιαστικές αρχές ότι οι χορωδίες θα πρέπει να απαγορευτούν ως μέτρο πρόληψης.

Με το τραγούδι εκτοξεύονται σταγονίδια τα οποία μπορούν να μεταφέρουν τον κορωνοϊό, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς.

Μάλιστα, ήδη σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας, οι εκκλησίες έχουν απαγορεύσει τις χορωδίες για προληπτικούς λόγους.

Η «αυξημένη παραγωγή δυνητικά μολυσματικών σταγονιδίων» που σχετίζεται με το τραγούδι σημαίνει ότι οι χορωδίες είναι ριψοκίνδυνες ακόμη κι όταν τα καταστήματα και τα εστιατόρια ανοίγουν ξανά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης του Βερολίνου.


Ο Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής του γερμανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», υποστηρίζει ότι τα σταγονίδια μπορούν να «πετάξουν πολύ μακριά» όταν κάποιος τραγουδά.

Υπενθυμίζεται, ότι τουλάχιστον 40 πιστοί είχαν μολυνθεί από τον κορωνοιό σε εκκλησία της Φρανκφούρτης, με την χορωδία να τραγουδά χωρίς μάσκες.

Ο διευθυντής της χορωδίας του Καθεδρικού Ναού του Βερολίνου Τομπίας Μπρόμαν υποστηρίζει πως «όταν κανείς εισπνέει και εκπνέει πολύ βαθιά» κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, αυτό σημαίνει ότι «εάν υπάρχουν σωματίδια του ιού που αιωρούνται στον αέρα, τότε αυτά μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες σχετικά γρήγορα».

Ο Μπρόμαν μαζί με άλλα τριάντα άτομα που συμμετείχαν στην εκκλησιαστική χορωδία, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που νόσησαν από Covid-19 στις αρχές Μαρτίου.

Η χορωδία είχε συγκεντρωθεί για να κάνει πρόβα στις 9 Μαρτίου, όταν το Βερολίνο είχε λιγότερα από 50 κρούσματα του ιού ημερησίως και οι δημόσιες εκδηλώσεις εξακολουθούσαν να επιτρέπονται.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ