2020-05-31 11:06:43
Φωτογραφία για Μην αντιμετωπίζετε την Ιταλία ως «αποικία λεπρών» λόγω κορωνοϊού
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο είπε ότι η Ιταλία δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα από άλλες χώρες της ΕΕ σχετικά με το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών

Η Ιταλία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αποικία λεπρών, καθώς οι χώρες σκέφτονται πώς να αποκαταστήσουν τα διεθνή ταξίδια, δήλωσε το Σάββατο ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πολλές χώρες της Ευρώπης εξετάζουν με προσοχή την προσέγγισή τους σε ό,τι αφορά τα καλοκαιρινά ταξίδια σε μια προσπάθεια να ανοικοδομήσουν τις τουριστικές τους βιομηχανίες, αποτρέποντας παράλληλα ένα νέο κύμα κορωνοϊού.

Η Ελλάδα, για παράδειγμα, δήλωσε ότι θα δεχτεί επισκέπτες από 29 χώρες από τις 15 Ιουνίου, αλλά η λίστα δεν περιλαμβάνει χώρες που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον ιό, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρεται σαν μια αποικία λεπρών, τότε πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα το ανεχτούμε», έγραψε ο Ντι Μάιο στο Facebook.


Η Ιταλία θα ανοίξει ξανά για τους τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, αναφέρει το Politico.

Ο Ντι Μάιο, από το λαϊκιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων , δήλωσε ότι η Ιταλία δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα από άλλες χώρες – υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη διαφάνεια της Ρώμης σχετικά με την κατάσταση των κρουσμάτων στη χώρα.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις της Ιταλίας με τους ομολόγους της στην ΕΕ.

Τέλος, προέτρεψε για «μια ευρωπαϊκή απάντηση» σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων, προειδοποιώντας ότι μια διασπασμένη απάντηση θα αποδυναμώσει το πνεύμα της ΕΕ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ