2020-06-01 23:05:13
Φωτογραφία για ΚΝΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία για τη δολοφονία Φλόιντ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Η διαμαρτυρία αφορά την αστυνομική βία και καταστολή στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Και το δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, είναι κλειστά αυτήν την ώρα καθώς η παράσταση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που φυλάσσουν το κτήριο.

«Καπιταλισμός σημαίνει Δεν μπορώ να αναπνεύσω», αναγράφεται σε πανό των διαδηλωτών.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το προξενείο των ΗΠΑ και στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το προξενείο των ΗΠΑ και στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του αφροαμερικανού ανέργου Τζόρτζ Φλόιντ, ως επακόλουθο άσκησης αστυνομικής βίας σε βάρος του στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.


Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας με πλακάτ που έγραφαν στην αγγλική γλώσσα "καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω" και "ο καπιταλισμός σκοτώνει" κι έφτασαν έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, όπου απελευθέρωσαν στον αέρα μαύρα μπαλόνια και φώναξαν συνθήματα, ενώ έγραψαν με σπρέι κι ένα σύνθημα στα στόρια της εισόδου του εμπορικού κέντρου σε κτίριο του οποίου στεγάζεται το προξενείο. Τα μέλη της ΚΝΕ κατευθύνθηκαν στη συνέχεια με πορεία προς την πλατεία Αριστοτέλους και ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ