2020-06-01 23:18:29
Φωτογραφία για Ανταρσία στο Facebook: Οι εργαζόμενοι ξεσπούν κατά Ζούκερμπεργκ
Η απόφαση της εταιρείας να μην κάνει τίποτα για τις δημοσιεύσεις του αμερικανού Προέδρου, σήκωσε κύμα αντιδράσεων στα social media με τους εργαζόμενους της Facebook να κατακρίνουν έντονα τις επιλογές της εταιρείας που δουλεύουν

Το χάσμα των χρηστών στο Facebook σχετικά με την απάντηση του Μάρκ Ζούκερμπεργκ για τις δημοσιεύσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει κατακλήσει τη δημόσια σφαίρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπέργκ εξήγησε την Παρασκευή το βράδυ γιατί η εταιρεία του δεν έκανε καμία ενέργεια κατά των θέσεων που εξέφρασε ο Πρόεδρος Τραμπ όταν απείλησε με πυροβολισμούς τους διαδηλωτές στη Μινεάπολη.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την ανάρτηση για τις διαμαρτυρίες στη Μινεσότα για να αξιολογήσουμε εάν παραβιάζει τις πολιτικές μας. Αν και η ανάρτηση είχε μια ανησυχητική ιστορική αναφορά, αποφασίσαμε να την αφήσουμε πάνω γιατί αποτελεί προειδοποίηση για κρατική δράση και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει δυνάμεις» έγραψε ο CEO της Facebook.


«Η πολιτική μας σχετικά με την υποκίνηση βίας επιτρέπει τη συζήτηση γύρω από τη χρήση βίας από το κράτος, αν και νομίζω ότι η σημερινή κατάσταση εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τα πιθανά όρια αυτής της συζήτησης».

Οι δημοσιεύσεις του Τραμπ:

«Δεν αντέχω να στέκομαι και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη και σπουδαία Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα πρέπει να λάβει δράση και να φέρει την Πόλη υπό έλεγχο, είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..»

«Αυτά τα κακοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα έχουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!»

Εντός δυόμισι ωρών από την ανάρτηση, το Twitter είχε τοποθετήσει μια προειδοποιητική ετικέτα πάνω στη δημοσίευση η οποία αναφερόταν στην προτροπή βίας.

Οι αντιδράσεις εργαζομένων της Facebook

Η απόφαση του Facebook να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις του Τραμπ, φαίνεται ότι δημιούργησε ένα κύμα επικρητικών σχολίων από πολλούς χρήστες στο Facebook, μερικοί από τους οποίους χρησιμοποίησαν την αντίπαλη πλατφόρμα, το Twitter, για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους.

«Είμαι υπάλληλος του FB που διαφωνεί απολύτως με την απόφαση του Μαρκ να μην κάνει τίποτα για τις πρόσφατες θέσεις του Τραμπ, οι οποίες υποκινούν σαφώς τη βία. Δεν είμαι ο μόνος που διαφωνεί στο FB. Δεν υπάρχει ουδέτερη θέση για τον ρατσισμό», έγραψε στο Twitter ένας υπάλληλος στην έρευνα και ανάπτυξη.«Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ δεν καταλαβαίνει από κρατική βία», έγραψε ένας γραφίστας της Facebook.

«Δουλεύω στη Facebook και δεν είμαι περήφανος για το πώς παρουσιαζόμαστε (λόγω των δημοσιεύσεων του Ζουκερμπεργκ). Η πλειοψηφία των συναδέλφων που έχω μιλήσει αισθάνεται το ίδιο», έγραψε ένας μηχανικός της εταιρείας στο Twitter.

Η Verge σε δημοσίευμα της αναφέρει επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα εσωτερικών μηνυμάτων της εταιρείας για να προσπαθήσουν να πιέσουν τη διοίκηση για την απόφασή της.

«Μου δημιουργεί λύπη και ειλικρινά ντροπή […] Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι αυτή η τελική αξιολόγηση;. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει ακόμα κάποιος κάπου που υποστηρίζει ότι αυτά τα δημοσιεύματα παρακινουν σαφώς σε βία;» έγραφε ένα μήνυμα.

«Ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο για μένα να πάρω στα σοβαρά τα λόγια της ηγεσία μας, σχετικά με το γιατί πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο […] Ό, τι και αν απολαμβάνουμε από το να μην ενεργήσουμε σε αυτό, αξίζει περισσότερο από το να αποτρέψουμε απειλές εναντίον μαύρων διαδηλωτών;».

Σύμφωνα με το Verge, ένας υπάλληλος δημοσίευσε ένα GIF από την κωμική εκπομπή «That Mitchell and Webb Look» στην οποία ένας στρατιώτης των SS ρωτά νευρικά: «Είμαστε οι κακοί;»
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η αληθινή ιστορία του Unorthodox
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η αληθινή ιστορία του Unorthodox
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ