2020-06-04 13:39:20
Φωτογραφία για Οι Σουηδοί παραδέχονται πλέον ότι έκαναν κάτι λάθος!
Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής- Virus

Ο Σουηδός «Τσίοδρας» Anders Tegnell παραδέχθηκε εμμέσως για πρώτη φορά ότι η χώρα έπρεπε να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τώρα, η κεντρο-αριστερή κυβέρνηση της Στοκχόλμης υπόσχεται ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για να διερευνήσει την προσέγγιση της χώρας στην πανδημία.

Μιλώντας στο σουηδικό ραδιόφωνο ο Tegnell είπε ότι «αν αντιμετωπίζαμε τώρα την ίδια ακριβώς ασθένεια με όσα γνωρίζουμε σήμερα, τότε η Σουηδία θα βρισκόταν κάπου στη μέση ανάμεσα σε ότι κάναμε και όσα έκαναν οι άλλες χώρες». Παραδέχθηκε ακόμη ότι υπήρξαν πολλοί θάνατοι στη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που ο υπεύθυνος για την αντίδραση της Σουηδίας εμφανίζεται απολογητικός, ενώ μέχρι πρότινος είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον τρόπο διαχείρισης άλλων χωρών και ειδικά της Ιταλίας. Πάντως, η σουηδική κοινή γνώμη δείχνει να υποστηρίζει την τακτική του Tegnell.


Ο ίδιος αναφέρει ότι οι Σουηδοί έχουν ενοχληθεί από 3 πράγματα: Το γεγονός ότι έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι σε ιδρύματα, την αποτυχία εφαρμογής ενός προγράμματος μαζικού ελέγχου έναντι του Covid-19 και τα κλειστά σύνορα για τους Σουηδούς.

Μέχρι σήμερα στη Σουηδία είχαμε περίπου 4.500 θανάτους, ενώ στις γειτονικές Δανία και Νορβηγία, οι οποίες έχουν περίπου το μισό πληθυσμό, έχουν καταγραφεί 580 και 237 θάνατοι αντίστοιχα. Και οι δύο χώρες έχουν απαγορεύσει την είσοδο των Σουηδών, γεγονός που έχει προκαλέσει ρήγμα στην παραδοσιακή συνεργασία των Σκανδιναβών.

Βέβαια, η αντίδραση πολλών χωρών έναντι των Σουηδών έχει και άλλα κίνητρα. Η Σουηδία μαζί με την Δανία, την Ολλανδία και την Αυστρία έχουν οργανώσει μέτωπο εναντίον της έγκρισης του μεγάλου πακέτου των 750 δις ευρώ, το οποίο έχει προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ