2020-06-06 23:39:00
Φωτογραφία για Παϊτέρης κατά Βελόπουλου: Το «Εντερικόν» μου έκαψε τα έντερα!
O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων κατήγγειλε στον ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής που αγόρασε από το γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης - Υποστηρίζει ότι του προκάλεσε ανυπόφορα καψίματα στο στομάχι, με αποτέλεσμα να σπεύσει δύο φορές στο νοσοκομείο - «Τα λέει, για να κερδίσει δημοσιότητα» απαντά ο Βελόπουλος

Η καταγγελία του τσιγγάνου καλλιτέχνη και πρώην υποψήφιου βουλευτή του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος αρχικά και μετέπειτα της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Παϊτέρη, ενώπιον του Ε.Ο.Φ. -συγκεκριμένα στο τμήμα ελέγχου κυκλοφορίας φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής- κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη, 2 Ιουνίου.

Ο Βασίλης Παϊτέρης ισχυρίζεται ότι αγόρασε από το γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ένα συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία “Εντερικόν”, έπειτα από υπόδειξη του τελευταίου.

Όπως αναφέρει στο περιεχόμενο της καταγγελίας του, στις 26/1/2020 ήπιε 14 σταγόνες από το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής και έπειτα από δυο ώρες, ένιωσε ανυπόφορα καψίματα στο στομάχι και στα πνευμόνια, με αποτέλεσμα να μεταβεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, με την βοήθεια της αδερφής του και να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις, μεταξύ των οποίων μαγνητική τομογραφία, γαστροσκόπηση και αναλύσεις αίματος.


«Ένιωσα ένα κάψιμο σε όλο μου το στήθος και στην κοιλιά μου. Σα να μου έχουν βάλει φωτιά σε όλο μου το σώμα. Το “Εντερικόν” μου έκαψε τα έντερα» ισχυρίζεται ο Βασίλης Παϊτέρης.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Παϊτέρη, η γνωριμία του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης έγινε στο πλαίσιο των βολιδοσκοπήσεων για το αν ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του κ. Βελόπουλου στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Βάσει των ισχυρισμών του κ. Παϊτέρη, σε ερώτημά του προς τον κ. Βελόπουλο, για το αν κάνει “δουλειά” ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού και στην διάταση των αγγείων, το οποίο διαφημιζόταν στην τηλεοπτική εκπομπή του δεύτερου, ο πολιτικός αρχηγός φέρεται να τον παρότρυνε «να το πάρει άφοβα», συστήνοντάς του να το προμηθευτεί από το γραφείο του, όπου και θα τον εξυπηρετούσε μια κυρία που θα συναντούσε εκεί. «Έδωσα 20 ή 30 ευρώ, δεν θυμάμαι και το πήρα» λέει ο κ. Παϊτέρης.

Και συνεχίζει: «Ένα βράδυ που ένιωσα μια δυσφορία στο στομάχι και αφού τηλεφώνησα σε έναν αριθμό που μου είχαν υποδείξει, έλαβα 14 σταγόνες και τις κατάπια με λίγο νερό. Έπειτα από δυο ώρες όμως άρχισα να νιώθω ένα κάψιμο στην κοιλιά μου, που συνδυαζόταν με αφόρητους πόνους. Αισθάνθηκα σα να ήμουν έτοιμος να πεθάνω».

Οι γιατροί του Αττικόν τον μετέφεραν στα Επείγοντα, όπου και εξετάστηκε από τον παθολόγο βάρδιας. «Άντεξα στους πόνους επί επτά ολόκληρες ώρες» λέει ο τσιγγάνος καλλιτέχνης. «O γιατρός που με είδε, μου είπε, "κύριε Παϊτέρη, τα έντερά σου είναι καμένα, το είδαμε στις ακτινογραφίες". Ήταν πολύ πρησμένα, μου είπε» προσθέτει.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για το στομάχι και το πεπτικό σύστημα. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι όλη αυτή η βλάβη, η οποία είχε επέλθει στην υγεία μου, είχε προκληθεί από τη λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής και μια εβδομάδα μετά, έλαβα ξανά μικρότερη ποσότητα από το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής» αναφέρει στην έγγραφη καταγγελία του προς τον Ε0Φ ο Βασίλης Παϊτέρης.

Έτσι, στις 2/2/2020 χρειάστηκε να μεταβεί για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, συγκεκριμένα στο Σωτηρία, με πολύ πιο έντονους πόνους, όπως περιγράφει, και κάψιμο όπως και την πρώτη φορά στην περιοχή του στομάχου, του εντέρου, των πνευμόνων και γενικότερα στο πεπτικό σύστημα. «Αντελήφθην πλέον ότι η βλάβη της υγείας μου προκλήθηκε από τη λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος, οπότε και υποβλήθηκα εκ νέου σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις. Μέχρι και σήμερα νιώθω έντονους πόνους στο στομάχι και στα έντερα» καταλήγει στην έγγραφη καταγγελία του.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, κυρία Μαριζάνα Κίκιρη, ο εντολέας της υπέστη σοβαρή βλάβη της υγείας του εξαιτίας του συγκεκριμένου σκευάσματος, όπως προέκυψε από τις δύο έκτακτες μεταβάσεις του στα Επείγοντα των νοσοκομείων Αττικόν και Σωτηρία. «Υποβάλλαμε την καταγγελία μας στον ΕΟΦ και περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, για να καταθέσουμε στη συνέχεια μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας που παρασκευάζει το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής» σημειώνει η κυρία Κίκιρη.

Η συνήγορος του κ. Παϊτέρη, κυρία Μαριζάνα Κίκιρη

Τι απαντά ο Βελόπουλος

Για ψευδείς ισχυρισμούς κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υποστηρίζοντας με τη σειρά του ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων, Βασίλης Παϊτέρης, προσπαθεί με τεχνάσματα και ανυπόστατες καταγγελίες να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Μάλιστα, τονίζει ότι η καταγγελία του κ. Παϊτέρη στον ΕΟΦ έχει να κάνει με το γεγονός ότι αρνήθηκε να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, έπειτα από πρόταση του γνωστού τσιγγάνου καλλιτέχνη.

«Ήρθε στο γραφείο μου να μου ζητήσει να τον συμπεριλάβω και του απάντησα αρνητικά, γι’ αυτό τώρα αντιδρά με αυτό τον τρόπο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος. Από την πλευρά του, ο κ. Παϊτέρης υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι δέχτηκε πρόταση από τον κ. Βελόπουλο για να κατέβει υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, την οποία και απέρριψε.

Ο κ. Βελόπουλος ξεκαθαρίζει ότι το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να διαφημίζεται με τηλεοπτικό σποτ μέσω της εκπομπής του, όμως σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε προϊόν που ανήκει στον ίδιο. «Το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής είναι και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, αλλά και αποτελεσματικό απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, καθώς το έχει προμηθευτεί αρκετός κόσμος, χωρίς να διαμαρτυρηθεί για τυχόν παρενέργειες» προσθέτει.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι στο φύλλο οδηγιών του σκευάσματος, αναφέρεται ότι η λήψη του γίνεται κατόπιν σύστασης γιατρού, κάτι που όφειλε να είχε πράξει ο κ. Παϊτέρης πριν το πάρει. «Αν πάτε εσείς να πάρετε με δική σας πρωτοβουλία ένα σκεύασμα από το φαρμακείο, θα φταίει ο φαρμακοποιός;» υπογραμμίζει ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης.

Και καταλήγει: «Ο Παϊτέρης θέλει να γίνει διάσημος, γι' αυτό τα λέει αυτά. Δεν είναι δικό μου το σκεύασμα, ένα σποτ παίζει στην εκπομπή μου, δεν σημαίνει ότι είναι δικό μου το συμπλήρωμα διατροφής. Ωστόσο, αρκετοί το έχουν πάρει απ’ όσο ξέρω και μάλιστα είναι ευχαριστημένοι. Το συμπληρωμα είναι κανονικά εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Ο Παϊτέρης ρώτησε τον γιατρό του πριν το πάρει;».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ