2020-06-11 23:47:12
Φωτογραφία για Ιράκ: Σειρήνες στη Βαγδάτη - Ρουκέτες στην πράσινη ζώνη
Νέα επίθεση με ρουκέτες κατιούσα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης εντός της πράσινης ζώνης στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη.Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ρουκέρες έπληξαν κατοικημένη περιοχή στην πράσινη ζώνη, κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, δίχως ωστόσο να αναφερθούν νεκροί ή τραυματίες. Στην ίδια περιοχή υπάρχουν κατοικίες κυβερνητικών στελεχών του Ιράκ και μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ για την επανεξέταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και το τι μέλλει γενέσθαι με τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή.

Οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Βαγδάτης έχουν διαταραχθεί από τις 3 Ιανουαρίου, όταν αμερικανικά drones πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, στο διεθνές αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Στο Ιράκ παραμένουν πάνω από 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας και υποστήριξης στον ιρακινό στρατό, για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BMW iX3
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BMW iX3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ