2020-06-17 15:11:20
Φωτογραφία για Συνελήφθη ψευτογιατρός που κατηγορείται για το θάνατο δύο ανήλικων ασθενών
Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας, που αφορά στη δράση ψευτογιατρού, ο οποίος παρέσυρε ανθρώπους με βαριά νοσήματα να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, να ευθύνεται για τον θάνατο δύο παιδιών 14 και 16 ετών και ενός 76χρονου, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδικές έρευνες που κράτησαν 13 μήνες, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα 47χρονο ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες χθες, Τρίτη 16 Ιουνίου, σε περιοχή της Αττικής, με ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 47χρονος εμφανιζόταν με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ως γιατρός νευροογκολόγος-νευροχειρούργος- φυσιοπαθητικός, αλλά και ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική/παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.


Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό - επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα/αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός/συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τη δράση του αυτή, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Στις τρεις περιπτώσεις που οι ασθενείς πέθαναν ακολουθώντας τις οδηγίες του και συγκεκριμένα των δύο ανηλίκων, 14 και 16, καθώς και του 76χρονου, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα δύο αεροβόλα όπλα, δύο μαχαίρια, μια θρησκευτική εικόνα, που πιθανώς εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., καθώς CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ