2020-06-17 23:50:36
Φωτογραφία για Τραμπ: Βίντεο που δυσφημεί τον πρόεδρο προωθούν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι
«Kάτι δεν πάει με τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ασταθής, αδύναμος, έχει πρόβλημα ομιλίας», λέει ο αφηγητής ενός βίντεο που δημιούργησαν Ρεπουμπλικανοί «αντάρτες» καθώς δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στον Λευκό Οίκο.

Η ομάδα κατά του Τραμπ, με την ονομασία «Τhe Lincoln Project», προωθεί ένα βίντεο που δυσφημίζει τον 74χρονο πρόεδρο προβάλλοντας όλα τα στιγμιότυπα που τον δείχνουν σε στιγμές αδυναμίας: να περπατά αργά κατεβαίνοντας μία ράμπα, να πίνει νερό σηκώνοντας το ποτήρι με τα δύο χέρια του και να μπερδεύει τα λόγια του.

Η ομάδα Ρεπουμπλικανών που αντιτίθεται στην επανεκλογή του προέδρου στις εκλογές του Νοεμβρίου εκμεταλλεύτηκε το βίντεο που έκανε το γύρο του Διαδικτύου το Σάββατο απεικονίζοντας τον Τραμπ να κατεβαίνει αργά μια ράμπα σε τελετή αποφοίτησης στην Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία.

Aμφισβητώντας την υγεία του προέδρου, ο οποίος έγινε 74 ετών την Κυριακή, η λεζάντα στο επίμαχο βίντεο που έχει ανέβει στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γράφει: «Γιατί ο Τραμπ κράτησε μυστικό, την μεταμεσονύκτια επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο «Walter Reed Medical Center»; Ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε. #TrumpIsNotWell (Ο Τραμπ δεν είναι καλά)».


Μέλος της ομάδας «The Lincoln Project» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο δίκτυο «Fox News» ότι το σποτ θα προβληθεί στην «μικρή οθόνη» της Ουάσινγκτον στο τέλος της εβδομάδας.

Η αστάθεια του Τραμπ λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας ανησυχία και εγείροντας ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προέδρου εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το κόμμα του, οι Ρεπουμπλικάνοι, έχουν αμφισβητήσει επανειλημμένως την διανοητική κατάσταση του βασικού πολιτικού αντιπάλου, του Τραμπ, του 77χρονου Δημοκρατικού, Τζο Μπάιντεν.

Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι «δεν είναι επαρκής διανοητικά για να διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου αλλά ούτε είναι και παρών στην προεκλογική εκστρατεία».

Στις αρχές του μήνα, οι «αντάρτες» των Ρεπουμπλικανών που ανήκουν στην ομάδα κατά του Τραμπ, προώθησαν ένα διαφημιστικό με τα επικριτικά σχόλια που είχε δεχθεί ο πρόεδρος τον Μάρτιο ότι δεν έλαβε ευθύνη για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξημένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα αντι- Τραμπ με την ονομασία «The Lincoln Project» δημιουργήθηκε πριν εκπνεύσει το 2019.

Σε αυτή συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, ο μεγαλοδικηγόρος Τζορτζ Κόνγουεϊ, σύζυγος της ανώτερης συμβούλου του Λευκού Οίκου, Κέλιαν Κόνγουεϊ, και οι Ρεπουμπλικάνοι σύμβουλοι Τζον Γουέβερ, Στιβ Σμιντ και Ρίκ Ουίλσον, κορυφαίοι συνεργάτες του αείμνηστου Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή, Τζον ΜακΚέιν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ