2020-07-08 12:54:56
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Βυθίζονται εκ νέου με 1.114 νεκρούς και 60.209 κρούσματα σε 24 ώρες
Στο χάος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού βυθίζονται εκ νέου οι ΗΠΑ, καθώς το

τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.114 νεκροί και 60.209 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η νέα έξαρση της πανδημίας έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ, παρ' ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ είναι σε «καλό πλαίσιο».

Ο αριθμός των νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται πλέον σε 131.362, ενώ εκατομμύρια είναι οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία αποδίδει στο ότι γίνονται πολλά τεστ, όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε ομοσπονδιακό και πάνω απ’ όλα σε τοπικό επίπεδο χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.

Κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα στην πανδημία του κορονοϊού, ο ένοικος του Λευκού Οίκου άρχισε χθες Τρίτη επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ ήταν ως εδώ ο κυριότερος χρηματοδότης του ΠΟΫ.

Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, σε απόλυτες τιμές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ